Suroviny
- špagetová dýně (syrová špagetová dýně) 700 g
- olivový olej 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 snítka
- žampiony (na plátky) 200 g
- sůl
- černý pepř
- parmazán 60 g
Na pohled špagetová dýně není nic moc, když ji ale upečete, s pomocí vidličky se rozpadne na jednotlivá vlákna, která připomínají špagety. Není moučnatá jako ostatní dýně, takže "špagety" celkem drží tvar a jsou zajímavě křupavé.
Postup přípravy
- Dýni rozpůlte, trochu pokapejte olivovým olejem a pečte ji na 200 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměkne. Dýni pak nechte vychladnout a vidličkou naškrábejte "špagety".
- Na olivovém oleji nechte zpěnit nasekaný česnek, přidejte nasekaný tymián a plátky žampionů a vše spolu opékejte asi 10 minut dozlatova.
- K žampionům pak přidejte nastrouhaný parmazán a hned vmíchejte "špagety", které nechte už jen prohřát, dosolte, opepřete a podávejte je na talíři zasypané ještě trochou parmazánu.