Ať už je vaším cílem zhubnout, detox, nebo jen požitek z lahodného a výživného nápoje, odšťavňovač MoreJuicerPress od Zepter překoná i ta nejvyšší očekávání.
SOUTĚŽ: Vyhrajte kvalitní odšťavňovač MoreJuicePress!
Odšťavňovač MoreJuicePress pracuje na principu pomalé extrakce. Inteligentní systém odšťavňování 3 v 1 (ISO suroviny nestrouhá jako obyčejné odšťavňovače, ale vymačkává je. Díky tomu ze stejných surovin získáte více šťávy, které si navíc uchovají většinu živin. Na rozdíl od běžných vysokorychlostních odšťavňovačů morejuicepress nevytváří teplo, a proto:
• nedochází k oddělování šťávy, pěnivost je nízká
• šťávy mají živé barvy a bohaté chuti
• minimalizuje se oxidace, šťáva vydrží déle čerstvá
Chcete vyhrát odšťavňovač MORE JUICE PRESS?
Stačí odpovědět na jednoduchou otázku a odeslat ji pomocí webového formuláře, který je ZDE!
Odpověď na soutěžní otázku najdete v tomto odkazu.
SOUTĚŽ PROBÍHÁ V TERMÍNU 4. – 31. ČERVENCE 2016
Proč pít ovocné a zeleninové šťávy?
Čerstvé šťávy a koktejly z ovoce a zeleniny jsou skvělé nejen svou lahodnou chutí, ale především vysokým obsahem vitamínů, minerálů, enzymů a dalších biologicky významných látek. Pití šťáv čistí a detoxikuje organismus, podporuje trávení, snižuje nadváhu, odstraňuje únavu a dodává tělu energii a vitalitu.
Kdy pít ovocné a zeleninové šťávy?
Doporučuje se pít na lačný žaludek – min. 3 hodiny po jídle, maximálně 30 min. před jídlem. Šťávy nikdy nevypijte naráz, ale po malých doušcích. Pijte je čerstvé a neuchovávejte je déle jak 12 h. Po odšťavnění totiž probíhají oxidační procesy a snižuje se obsah vitálních látek.
Správný výběr ovoce a zeleniny na odšťavňování
Nejvhodnější jsou citrusy a tvrdé ovoce, ze zeleniny se hodí, kořenová, naťová a listová. Druhy ovoce a zeleniny, jako je například avokádo nebo banány, obsahují málo vody a nejsou vhodné na odšťavňování. Jsou vhodné na přípravu ovocných nebo mléčných kokteilů – smoothies.
Pravidlo pro odšťavňování
Zeleninu a ovoce připravujte těsně před odšťavňováním, abyste zamezili oxidaci potravin a ztrátě živin. Důkladně omyjte, oškrábejte a oloupejte stejným způsobem, jako byste je připravovali na přímou konzumaci. Voskované, chemicky ošetřené a citrusové plody vždy oloupejte.
Ozdravné účinky ovocných a zeleninových šťáv na náš organismus
Grapefruitová šťáva – čistí krev od jedovatých kyselých látek. Také pomáhá při rozpouštění anorganického vápníku, např. při artritidě. Obsahuje draslík a vitamín C. Dužina je bohatá na bioflavonoidy, které zvyšují účinnost vitamínu C, obsahuje velké množství kyseliny listové, podporuje trávení, enzymy povzbuzují látkovou výměnu, pomáhají při žilních onemocněních, křečových žílách, hemoroidech, posilují imunitní systém, podporují produkci hormonů.
Šťáva z červené řepy – posiluje organismus, podporuje tvorbu červených krvinek, čistí krev, má vynikající čisticí účinek pro játra, ledviny a žlučník, povzbuzuje činnost lymfatického systému a je vhodná jako podpora v období klimakteria. Není vhodné pít najednou více než 200 ml, její silně čisticí účinek může způsobit nevolnost.