reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hlíva královská s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Hlíva královská s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží

Hlíva královská s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží

Hodnoceno: 8x
Hlíva královská je masitá houba, která má podobnou strukturu jako noha hřibu smrkového. V asijských pokrmech hravě nahradí maso, skvěle nasaje výraznou chuť marinády. Vyzkoušejte její lahodnou chuť ve spojení s výraznou teriyaki omáčkou s pečeným česnekem.
do 30 minut
2 porce

reklama

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

PRIMA TIP: Tento týden (24.–30. srpna 2020) můžete omáčky Kikkoman koupit v akci na Rohlik.cz. A další akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1. – 20. září 2020.

reklama

reklama

Postup

  1. Hlívy královské rozkrojte napříč na dvě části. Každou nakrájejte podélně na půlcentimetrové plátky.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku Kikkoman a rýžové víno mirin. Jemně promíchejte s nakrájenou hlívou a nechte 10 minut odstát.
  3. Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte, poté na ni vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, rozložte na pánev plátky hub v jedné vrstvě. Nechte 2–3 minuty opékat z jedné strany, pak opatrně obraťte a smažte další 2 minuty, až bude hlíva krásně dozlatova opečená.
  4. Přilijte do pánve Omáčku Kikkoman Teriyaki s pečeným česnekem a hlívu v pánvi prohazujte, až bude obalená v omáčce a hezky zkaramelizuje.
  5. Podávejte s jasmínovou rýží, posypané nakrájenou jarní cibulkou a praženým sezamem.
Hlíva královská s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Hlíva královská s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží

Vyzkoušejte připravit grilovaná Teriyaki kuřecí prsa podle videoreceptu: 

Kikkoman: Grilovaná Teriyaki kuřecí prsa
Kikkoman: Grilovaná Teriyaki kuřecí prsa

reklama

reklama