Hlíva královská s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží

Moje hodnocení
10x

Hlíva královská je masitá houba, která má podobnou strukturu jako noha hřibu smrkového. V asijských pokrmech hravě nahradí maso, skvěle nasaje výraznou chuť marinády. Vyzkoušejte její lahodnou chuť ve spojení s výraznou teriyaki omáčkou s pečeným česnekem.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • hlíva královská 3 ks
  • sójová omáčka Kikkoman 2 lžíce
  • rýžové víno mirin 1 lžíce
  • rostlinný olej 3 lžíce
  • omáčka Kikkoman Teriyaki s pečeným česnekem 3 lžíce

K podávání

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

PRIMA TIP: Tento týden (24.–30. srpna 2020) můžete omáčky Kikkoman koupit v akci na Rohlik.cz. A další akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1. – 20. září 2020.

Postup přípravy

  1. Hlívy královské rozkrojte napříč na dvě části. Každou nakrájejte podélně na půlcentimetrové plátky.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku Kikkoman a rýžové víno mirin. Jemně promíchejte s nakrájenou hlívou a nechte 10 minut odstát.
  3. Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte, poté na ni vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, rozložte na pánev plátky hub v jedné vrstvě. Nechte 2–3 minuty opékat z jedné strany, pak opatrně obraťte a smažte další 2 minuty, až bude hlíva krásně dozlatova opečená.
  4. Přilijte do pánve omáčku Kikkoman Teriyaki s pečeným česnekem a hlívu v pánvi prohazujte, až bude obalená v omáčce a hezky zkaramelizuje.
  5. Podávejte s jasmínovou rýží, posypané nakrájenou jarní cibulkou a praženým sezamem.

Vyzkoušejte připravit grilovaná Teriyaki kuřecí prsa podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty