Suroviny
- hlíva královská 3 ks
- sójová omáčka (Kikkoman) 2 lžíce
- rýžové víno (mirin) 1 lžíce
- rostlinný olej 3 lžíce
- Kikkoman Teriyaki (s pečeným česnekem) 3 lžíce
K podávání
- jasmínová rýže
- sezamová semínka (pražená )
- jarní cibulka
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
PRIMA TIP: Tento týden (24.–30. srpna 2020) můžete omáčky Kikkoman koupit v akci na Rohlik.cz. A další akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1. – 20. září 2020.
Postup přípravy
- Hlívy královské rozkrojte napříč na dvě části. Každou nakrájejte podélně na půlcentimetrové plátky.
- V misce smíchejte sójovou omáčku Kikkoman a rýžové víno mirin. Jemně promíchejte s nakrájenou hlívou a nechte 10 minut odstát.
- Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte, poté na ni vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, rozložte na pánev plátky hub v jedné vrstvě. Nechte 2–3 minuty opékat z jedné strany, pak opatrně obraťte a smažte další 2 minuty, až bude hlíva krásně dozlatova opečená.
- Přilijte do pánve omáčku Kikkoman Teriyaki s pečeným česnekem a hlívu v pánvi prohazujte, až bude obalená v omáčce a hezky zkaramelizuje.
- Podávejte s jasmínovou rýží, posypané nakrájenou jarní cibulkou a praženým sezamem.
Hlíva královská s teriyaki omáčkou a jasmínovou rýží 2 Zdroj: Klára Michalová