Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sněhová roláda s citronovým krémem
Zimní sněhy jsou dávno pryč a léto za humny – ale sníh ve sladké podobě si ještě rádi vychutnáme, zvlášť když tak voní jižními citrony.
do 1,5 hodiny
1 roláda porce
Citronový krém lemon curd lze koupit hotový nebo si můžete připravit domácí:
Recept
Lemon curd – citronový krém
Malé skleničky plné zlatého citronového krému jsou skvělé jako dárek, ale určitě si nechte doma nějaké po ruce, protože je to zkrátka hříšná dobrota. Svůj recept nám...
Suroviny (1 roláda porce)
Těsto:
- bílky ze středně velkých vajec 5 ks
- cukr krupice 150 g
- kukuřičný škrob (maizena) 1 zarovnaná lžička
- cukr moučka na poprášení
Náplň:
- hotový citronový krém – lemon curd asi 300 g
- smetana ke šlěhání 300 ml
- cukr moučka 2 zarovnané lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 150 °C. Na sněhové těsto vyšlehejte bílky dotuha. Přidejte 1 lžíci cukru a znovu prošlehejte, až bude sníh mít tuhé, ale vláčné špičky. Přidejte polovinu zbylého cukru a šlehejte, až vznikne lesklý a tuhý sníh. Pak rychle zašlehejte zbylý cukr a škrob. Těsto natřete na plech vyložený papírem na pečení a uhlaďte ho.
- Pečte na střední příčce trouby asi 45 minut, až bude těsto pevné na dotek. Nechte ho pak nepřikryté chladnout alespoň 1 hodinu.
- Těsto vyklopte na kus pečicího papíru poprášeného moučkovým cukrem a odloupněte spodní vrstvu papíru. Těsto potřete citronovým krémem. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem do polotuha a potřete jí citronový krém. Roládu pak za pomoci papíru z kratší strany stočte, přesuňte na tác a uchovejte v chladu až do podávání.
Sněhová roláda s citronovým krémem; foto: L.A. CREATIVE FOOD