Pečení Jenda báseň

Minipavlova s pařížskou šlehačkou a ovocem podle Jendy Jirky

Moje hodnocení
2x

Nadýchané, křupavé pusinky buď milujete, nebo vás nechávají naprosto chladnými. Pokud patříte do první skupiny, čokoládová pařížská šlehačka a drobné sladké ovoce vás vystřelí do vytříbené chuťové galaxie. A co je nejlepší? Maximální efekt s minimálním úsilím, a přitom pokaždé jiný zážitek.

8 porcí
150 minut

Pavlova

Náplň

Postup přípravy

  1. Minimálně den předem připravte pařížskou šlehačku. V rendlíku zahřívejte smetanu s cukrem, kakaem a máslem až k varu. Do žáruvzdorné misky nalámejte čokoládu na kousky. Vroucí směs vlijte na čokoládu a nechte 2 minuty stát. Prošlehejte ji metličkou a pak rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Misku zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice na 24 hodin.
  2. Bílky a cukr šlehejte na nízký výkon, až vznikne nadýchaný lesklý sníh. V kuchyňském robotu použijte nástavec balonová metla a nízký stupeň. Celý proces trvá 10–15 minut. Cukr se musí dokonale rozpustit. Pak zvyšte otáčky a vyšlehejte pevný sníh.
  3. Troubu předehřejte na 120 °C, horní a dolní ohřev. Plech vyložte pečicím papírem.
  4. Do sněhu vmíchejte pomocí stěrky škrob a ocet. Sníh přesuňte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a stříkejte na pečicí papír kolečka o průměru 4–5 cm. Na každé nastříkejte pruh po obvodu tak, aby uprostřed zůstalo místo na plnění.
  5. Pavlovy vložte do předehřáté trouby a pečte je 75–90 minut, až zpevní a půjdou lehce sloupnout z pečicího papíru. Nechte je zchladnout v pootevřené troubě – dvířka zajistěte třeba vařečkou.
  6. Vychlazenou pařížskou šlehačku zvolna vyšlehejte do krému. Šlehejte na nízké otáčky, aby se nesrazil. Přilijte rum, a ještě krátce prošlehejte, až vznikne hustý, nadýchaný krém. Přesuňte ho do cukrářského sáčku s řezanou špičkou.
  7. Zchladlé minipavlovy naplňte krémem a ozdobte ovocem a lístky bylinek. Ihned podávejte.

Připravte nadýchané mini pavlovy s se šlehačkou, mascarpone a ovocem podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pečení Jenda báseň

Jan Jirka Pečení Jenda báseň

Jenda Jirka se velmi rychle stal miláčkem televizních diváků pořadu Peče celá země. Získal si je svou bezprostředností, sympatickým chováním i jednoduchými, a přesto velmi dobrými a nápaditými recepty. A přesně taková je i jeho kuchařka, ostatně svědčí o tom i přesmyčka v názvu. Čtenářům, a hlavně vášnivým pekařům a pekařkám, předkládá své oblíbené recepty na klasické české moučníky i moderní dezerty a ozvláštňuje je nevšedními surovinami i kreativními nápady. Ale nebojte, všechny ingredience seženete v běžném obchodě, a tak se můžete pustit do pečení klidně hned.

Vydalo nakladatelství Albatros / XYZ.


Přečtěte si také

Recepty