reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Sněhový dort Pavlova
Autor: Gurmet Sněhový dort Pavlova

Sněhový dort Pavlova se šlehačkou a rybízem

Hodnoceno: 39x
Nejkrásnější a největší ze všech pusinek čeká na vaše políbení. A koho by nelákalo? Sněhový dort Pavlova má krásnou historii a stále je celosvětově populární. V původním receptu je zdobený ovocem kiwi, ale možností, jak ho ozdobit je nepočítaně. Využijte zbylé bílky a proměňte je v úžasný nadýchaný dezert.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Na ozdobu:

Postup

  1. Na pečicí papír obkreslete podle talíře kruh. Bílky vyšlehejte do polotuha a poté do nich po lžicích zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý a tuhý. Nakonec do směsi zašlehejte ocet, škrob a vanilku.
  2. Sněhovou hmotu naneste do vyznačeného kruhu a lžící povytáhněte okraje, aby uprostřed vznikla mělká prohlubeň na pozdější náplň.
  3. Pečte (spíš sušte) v troubě předehřáté na 120 °C nejméně 2 hodiny a „pusinku” nechte zcela vychladnout v troubě.
  4. Vychladlý korpus ozdobte dotuha ušlehanou šlehačkou a rybízem a poprašte moučkovým cukrem.
Tipy, jak využít zbylé bílky

5 tipů, jak využít zbylé bílky

reklama