Suroviny
- bílek 4 ks
- cukr krupice 250 g
- bílý vinný ocet 1 lžička
- kukuřičný škrob 1 lžička
- vanilkový extrakt 1 lžička
Na ozdobu
- smetana ke šlehání (40%) 350 ml
- rybíz (červený) asi 200 g
- moučkový cukr 3 lžíce
Postup přípravy
- Na pečicí papír obkreslete podle talíře kruh. Bílky vyšlehejte do polotuha a poté do nich po lžicích zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý a tuhý. Nakonec do směsi zašlehejte ocet, škrob a vanilku.
- Sněhovou hmotu naneste do vyznačeného kruhu a lžící povytáhněte okraje, aby uprostřed vznikla mělká prohlubeň na pozdější náplň.
- Pečte (spíš sušte) v troubě předehřáté na 120 °C nejméně 2 hodiny a „pusinku” nechte zcela vychladnout v troubě.
- Vychladlý korpus ozdobte dotuha ušlehanou šlehačkou a rybízem a poprašte moučkovým cukrem.