návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sněhový dort Pavlova

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Sněhový dort Pavlova
Autor: Gurmet Sněhový dort Pavlova
Nejkrásnější a největší ze všech pusinek čeká na vaše políbení. A koho by nelákalo?

Suroviny (4 porce)

Na ozdobu:

Postup

  1. Na pečicí papír obkreslete podle talíře kruh. Bílky vyšlehejte do polotuha a poté do nich po lžicích zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý a tuhý. Nakonec do směsi zašlehejte ocet, škrob a vanilku.
  2. Sněhovou hmotu naneste do vyznačeného kruhu a lžící povytáhněte okraje, aby uprostřed vznikla mělká prohlubeň na pozdější náplň.
  3. Pečte (spíš sušte) v troubě předehřáté na 120 °C nejméně 2 hodiny a „pusinku” nechte zcela vychladnout v troubě.
  4. Vychladlý korpus ozdobte dotuha ušlehanou šlehačkou a rybízem a poprašte moučkovým cukrem.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.