Silný kuřecí vývar s celozrnnými celestýnskými nudlemi

Moje hodnocení
1x

Kuřecí vývar patří mezi prověřené životabudiče, které oceníme v případě únavy či nemoci, ale i k nedělnímu obědu. Silný vývar osvěžte čerstvou zeleninou a jako zavářku vyzkoušejte jednoduché celestýnské nudle, tentokrát v celozrnné podobě.

6 porcí
240 minut

Kuřecí vývar

Celestýnské nudle

Polévka

Postup přípravy

  1. Kuřecí díly opláchněte a vložte do hrnce. Do hrnce nalijte 2 litry studené vody a přidejte koření. Vodu přiveďte k varu, stáhněte teplotu na minimum a 2 hodiny nechte vývar táhnout (ne bublat). Nezapomínejte z vývaru sbírat pěnu.
  2. Po 2 hodinách přidejte do vody k masu očištěnou zeleninu. Zeleninu stačí nakrájet na větší kusy. Cibuli rozkrojte napůl a ponechte jí slupku pro krásnou barvu vývaru.
  3. Za hodinu slijte vývar přes jemný cedník. Použitou zeleninu vyhoďte a libové maso z kuřecích dílů oberte stranou.
  4. Čerstvou zeleninu - mrkev, petržel a celer nastrouhejte nebo nakrájejte na velmi tenké nudličky julienne a přidejte je do čistého vývaru. Přidejte také na kolečka nakrájený pórek. Polévku přiveďte k varu a vařte do změknutí zeleniny. Díky nastrouhaným kouskům je polévka rychle hotová. Do polévky přidejte obrané kuřecí maso a dochuťte ji solí a pepřem.
  5. Všechny ingredience na celestýnské nudle vyšlehejte metličkou do hladké a řídké směsi. Je to směs podobná té na klasické palačinky. Celozrnné palačinky smažte z obou stran na rozpálené pánvi vymazané olejem. Hotové celozrnné palačinky srolujte a nakrájejte na plátky.
  6. Hotovou kuřecí polévku podávejte s petrželkou a domácími celestýnskými nudlemi.
PRIMA TIP: Čerstvou zeleninu můžete nejprve lehce orestovat na másle a až poté zalít čistým vývarem. Polévka bude mít krásnou barvu a vůni.

Do vývaru můžete zavařit také jednoduché kapání. Připravte ho podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduché kapání do polévky z vajíčka a mouky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MORA


Přečtěte si také

Recepty