Suroviny
- hrubá mouka cca 160 g
- vejce 1 ks
- voda
- sůl
Postup přípravy
- Do mouky v míse udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce.
- Přidejte asi 1 lžíci vody, špetku soli a vidličkou rozmíchejte.
- Těsto vyklopte na vál, hněťte ho s další moukou, až vznikne tuhé těsto. Rozválejte ho na co nejtenčí placku a nechte asi 5 minut schnout.
- Pak placku rozkrájejte nejprve na pruhy asi 4 cm široké, složte je na sebe a ostrým nožem odkrajujte co nejtenčí nudle.
- Rozložte je na lehce moukou poprášenou utěrku a nechte zaschnout. Nudle pak zavářejte do polévky (nebo je uvařte zvlášť jen ve vodě, rozdělte do talířů a zalijte polévkou. Zcela suché nudle pak uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.
Vyzkoušejte také recept na výtečné játrové knedlíčky do polévky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE