Suroviny
- fazole (vařené nebo konzervované černé) 350 g
- Rýžové mléko 60 ml
- vejce 2 ks
- Kokosový olej 2 lžíce
- vanilkový lusk (semínka)
- kakao (holandské) 40 g
- špaldová mouka (celozrnná) 60 g
- jedlá soda 1/4 lžičky
- třtinový cukr 100 g
- sůl 1 špetka
- čokoláda (alespoň 70%) 50 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 ˚C.
- V mixéru rozmixujte fazole a rýžové mléko, které podle potřeby můžete přidat. Směs vlijte do mísy. Vmíchejte kokosový olej, vejce a semínka z vanilkového lusku.
- V jiné míse smíchejte kakao, mouku, kypřicí prášek, cukr a špetku soli. Suché ingredience vmíchejte do fazolové směsi a poté přidejte nasekané kousky čokolády.
- Dortovou formu vymažte trochou kokosového oleje, vlijte těsto a pečte zhruba půl hodiny.