Trhané maso:
- hovězí maso (např. karabáček) 750 g
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- šalotka 2 ks
- římský kmín 1 lžička
- sladká paprika 1 lžička
- mletá skořice 1/2 lžičky
- kajenský pepř 1/4 lžičky
- voda 150 ml
- sůl
- pepř
Na dokončení:
- tortilla
- čedar
- rajčata
- klíčky
- přepuštěné máslo
Postup přípravy:
- Maso nakrájejte na 3–4 kusy, okořeňte, osolte a opepřete. Poté ho na pánvi nebo přímo v litinovém hrnci na přepuštěném másle zprudka orestujte ze všech stran.
- Maso přendejte do litinového hrnce, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a přilijte vodu. Maso dejte do trouby a na 150 °C pečte 4–6 hodin (záleží na typu a velikosti masa).
- Průběžně ho zkoušejte, a když se začne už rozpadat a bude hezky měkké, tak ho z trouby vyndejte.
- Maso pomocí vidličky natrhejte a smíchejte s výpekem, který vznikl. Teď už si jen připravte tortillu, na kterou dejte vrstvu nastrouhaného čedaru. Poté dejte vrstvu trhaného masa, kterou opět pokryjte nastrouhaným čedarem a přiklopte druhou tortillou.
- Na pánvičku dejte půl lžičky přepuštěného másla a opékejte na něm tortillu z obou stran. Jakmile je hezky zlatavá a sýr je uvnitř již rozteklý, můžete ji z pánve vyndat na prkénko a nakrájet na šestiny. Nakonec tortillu ozdobte nakrájenými rajčaty a klíčky.