Suroviny
- tortilla (kupované nebo domácí) 4 ks
- kuřecí stehno (vykoštěné) 1 ks
- olej
- červená cibule (malá) 1 ks
- červená paprika 1 ks
- paprička jalapeňo (čerstvé nebo naložené)
- sůl
- čedar
- zakysaná smetana
Pico de gallo
- červená cibule (malá) 1 ks
- avokádo 1 ks
- rajčata (velké) 1 ks
- římský kmín špetka
- olivový olej
- limetková šťáva 1/2
- koriandr
- paprička jalapeňo
- vejce (sůl)
Postup přípravy
- Na směs k plnění tortill nechte zesklovatět na pánvi na oleji kostičky cibule, k nim přidejte nudličky z kuřecího stehna a restujte dozlatova.
- Na pánev přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku a nasekané papričky jalapeño. Směs pomalu opékejte, aby všechna zelenina změkla. Nakonec osolte a nechte lehce vychladnout.
- Směsí poté naplňte tortilly, zasypejte strouhaným čedarem, přeložte na půl a nechte zapéct v kontaktním grilu.
- Pico de gallo: Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte k ní na malé kostičky nakrájené avokádo. Z rajčete odstraňte tekutý vnitřek se zrníčky a dužinu nakrájejte na drobné kostičky.
- Vše promíchejte s římským kmínem, olivovým olejem, limetkovou šťávou, nasekaným koriandrem a papričkou jalapeño.
- Pico de gallo už jen dosolte a podávejte spolu se zakysanou smetanou ke quesadillám.