Restaurace Kolkovna potěší dobrým jídlem bez kompromisů

Pod názvem Kolkovna najdete v Praze hned sedm restaurací, které své návštěvníky lákají na českou a moderní evropskou kuchyni. Já tentokrát otestovala nabídku Kolkovny v Kolkovně.

Právě spojení české klasiky a evropské kuchyně mě zlákalo, když jsem vybírala, kde objednat oběd, aby byli všichni členové rodiny spokojení. V nabídce restaurace v aplikaci Dáme jídlo, nechybí ani obědová nabídka, která rozšiřuje výběr a samozřejmě je i cenově výhodná.

Přestože jsem objednávala v obědové špičce, jídlo dorazilo do třičtvrtě hodiny. Kurýr přivezl čerstvé a teplé pokrmy, které byly zabalené v dělených krabičkách, což oceňuji. Díky tomu nebyly knedlíky nebo řízek rozmáčené.

Z obědové nabídky jsem vybrala Kuřecí křídla sweet chilli s hranolkami a sýrovou omáčkou (169 Kč). Osm křidýlek ve velmi chutné lepkavé marinádě a pořádná porce dokřupava osmažených hranolek byla více než uspokojivá.

Během obědů je na denním menu Kolkovny také výhodná nabídka, kdy si k hlavnímu chodu můžete vybrat polévku. Já zvolila Moravského vrabce, tedy pečené vepřové maso na česneku a cibuli s houskovým a špekovým knedlíkem, bílým a červeným zelím, a k tomu jsem si jako bonus vybrala Kulajdu. Obojí dohromady za cenu 275 Kč. Dobře upečené a šťavnaté maso doplnila výborná šťáva, chutnaly mi i knedlíky a příjemně nakyslé zelí. V kulajdě nechybělo perfektně připravené zastřené vejce s tekutým žloutkem a plátek opečené slaniny, který byl pro mě trochu překvapivý.

V mé objednávce nemohl chybět řízek pro mou konzervativní dceru :). Ze stálého menu jsem zvolila Řízek šéfkuchaře (249 Kč), což byly dva krůtí plátky obalené v kukuřičných lupíncích s bramborovým salátem a klínkem citronu. Porce byla opravdu velmi štědrá, maso šťavnaté a salát chutný.

Celkově jsem byla velmi spokojená, příjemně mě překvapila i velikost porcí, všechna jídla byla připravena s péčí a byla dobře dochucená. Není divu, že v Kolkovnách bývá plno, takže pokud se chcete vyhnout plným stolům v restauraci, můžete si dobré jídlo vychutnat v klidu doma nebo v kanceláři, pokud využijte službu Dáme jídlo.

Kolkovna v Kolkovně

  • V Kolkovně 8, Praha 1

Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty