Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zeleninové lečo s buřtem
Jak připravit to nejlepší lečo? Není v tom žádná věda – pár základních surovin, čas na krájení a na dušení, aby se všechny chutě propojily. Klasiku můžete doplnit o nějaký kvalitní kousek uzeniny! :)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- slovenská paprika 500 g
- masitá rajčata 500 g
- Cibule 1 ks
- buřty 2 ks
- vepřové sádlo 1 lžíce
- sůl, pepř
- petrželka
- Vejce 4 ks
- čerstvý chléb
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Papriky zbavte semínek a stopky a nakrájejte je na tenčí plátky, přendejte na talíř.
- Rajčata nakrájejte na měsíčky a dejte na další talíř.
- Oloupejte cibuli a nadrobno ji nasekejte. Buřty taky oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Rozehřejte v hrnci sádlo, orestujte na něm cibuli, pak přidejte buřty a restujte dohromady.
- Vmíchejte nakrájené papriky a restujte asi 3 minuty, potom přidejte rajčata, přiklopte a duste do změknutí paprik, asi 10 minut.
- Osolte, opepřete a rozmíchejte do leča vejce. Krátce poduste, aby se vejce uvařila. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a servírujte, ideálně s čerstvým chlebem.
Zeleninové lečo s buřtem; foto: Slepičárna blog
Slepičárna blog
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.