Suroviny
- bílá paprika (slovenská ) 500 g
- rajčata (masitá ) 500 g
- cibule 1 ks
- špekáčky 2 ks
- vepřové sádlo 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel
- vejce 4 ks
- chléb (čerstvý )
Postup přípravy
- Papriky zbavte semínek a stopky a nakrájejte je na tenčí plátky, přendejte na talíř.
- Rajčata nakrájejte na měsíčky a dejte na další talíř.
- Oloupejte cibuli a nadrobno ji nasekejte. Buřty taky oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Rozehřejte v hrnci sádlo, orestujte na něm cibuli, pak přidejte buřty a restujte dohromady.
- Vmíchejte nakrájené papriky a restujte asi 3 minuty, potom přidejte rajčata, přiklopte a duste do změknutí paprik, asi 10 minut.
- Osolte, opepřete a rozmíchejte do leča vejce. Krátce poduste, aby se vejce uvařila. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a servírujte, ideálně s čerstvým chlebem.
Vyzkoušejte i klasický buřguláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE