reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zeleninové lečo s buřtem
Autor: Slepičárna blog Zeleninové lečo s buřtem

Zeleninové lečo s buřtem

Hodnoceno: 2x
Jak připravit to nejlepší lečo? Není v tom žádná věda – pár základních surovin, čas na krájení a na dušení, aby se všechny chutě propojily. Klasiku můžete doplnit o nějaký kvalitní kousek uzeniny! :)
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Papriky zbavte semínek a stopky a nakrájejte je na tenčí plátky, přendejte na talíř.
  2. Rajčata nakrájejte na měsíčky a dejte na další talíř.
  3. Oloupejte cibuli a nadrobno ji nasekejte. Buřty taky oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. Rozehřejte v hrnci sádlo, orestujte na něm cibuli, pak přidejte buřty a restujte dohromady.
  5. Vmíchejte nakrájené papriky a restujte asi 3 minuty, potom přidejte rajčata, přiklopte a duste do změknutí paprik, asi 10 minut.
  6. Osolte, opepřete a rozmíchejte do leča vejce. Krátce poduste, aby se vejce uvařila. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a servírujte, ideálně s čerstvým chlebem.

Zeleninové lečo s buřtem 2 Foto: Zeleninové lečo s buřtem; foto: Slepičárna blog

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

reklama