Suroviny
- zelená drobnozrnná čočka 300 g
- křepelčí vajíčka
- mrkev
- Šalotka
- Česnek
- ocet balzamiko
- cherry rajčátka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- petrželka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 8. dílu s tématem LUŠTĚNINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Čočku nasypte do hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihoďte stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepřete a vařte pomalu do změknutí, bez pokličky. Když se voda vyvaří, dolijte ji.
- Křepelčí vajíčka uvařte ve vroucí vodě ochucené kapkou octa, tím zabráníte praskání skořápky. Vajíčka se vaří jen asi 3 minutky.
- Uzenou slaninu nebo jakékoliv vyuzené maso nakrájejte na kostičky, na kostičky nakrájejte i mrkev a šalotku, posekejte stroužek česneku a petrželku. V pánvi na olivovém oleji orestujte nejprve česnek se šalotkou a slaninou, pak přihoďte mrkev a chvilku restujte.
- Když je čočka hotová (tzn. zvenku měkká, uvnitř křupne), tak ji osolte, zalijte kapičkou balzamikového octa a promíchejte s orestovaným zeleninovým základem – ale jen s půlkou základu, do druhé půlky vhoďte na chvilku podusit nakrájená rajčátka.
- Čočku ochuťte nasekanou petrželkou a servírujeme s křepelčími vejci, kolem dokola dejte orestovaná rajčátka.