reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zelená čočka s křepelčím vejcem
Autor: Hermína / Prima Zelená čočka s křepelčím vejcem

Zelená čočka s křepelčím vejcem

Hodnoceno: 0x
Klasiku v podobě čočky a vejce lze povýšit na umělecké dílo. Stačí použít krepelčí vajíčka, ocet balzamiko a trochu zeleniny.
do 1 hodiny
4 porce

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 8. dílu s tématem LUŠTĚNINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

reklama

Postup

  1. Čočku nasypte do hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihoďte stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepřete a vařte pomalu do změknutí, bez pokličky. Když se voda vyvaří, dolijte ji.
  2. Křepelčí vajíčka uvařte ve vroucí vodě ochucené kapkou octa, tím zabráníte praskání skořápky. Vajíčka se vaří jen asi 3 minutky.
  3. Uzenou slaninu nebo jakékoliv vyuzené maso nakrájejte na kostičky, na kostičky nakrájejte i mrkev a šalotku, posekejte stroužek česneku a petrželku. V pánvi na olivovém oleji orestujte nejprve česnek se šalotkou a slaninou, pak přihoďte mrkev a chvilku restujte.
  4. Když je čočka hotová (tzn. zvenku měkká, uvnitř křupne), tak ji osolte, zalijte kapičkou balzamikového octa a promíchejte s orestovaným zeleninovým základem – ale jen s půlkou základu, do druhé půlky vhoďte na chvilku podusit nakrájená rajčátka.
  5. Čočku ochuťte nasekanou petrželkou a servírujeme s křepelčími vejci, kolem dokola dejte orestovaná rajčátka.

Zelená čočka s křepelčím vejcem Foto:

Zelená čočka s křepelčím vejcem Foto:

Zelená čočka s křepelčím vejcem                                                                       Foto: Hermína / Prima

reklama