reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Zapečený zelený chřest s mozzarellou a bylinkovou strouhankou
Autor: Jíme zdravě po celý rok Zapečený zelený chřest s mozzarellou a bylinkovou strouhankou

Zapečený zelený chřest s mozzarellou a bylinkovou strouhankou

Hodnoceno: 3x
Nejjednodušší úprava chřestu, kterou si zamilujete, protože chutná naprosto famózně. Chřest zapečením lehce změkne a mozzarella na něm vytvoří nadýchanou krémovou peřinku. O křupavost se postará bylinková strouhanka, které dodá šmrnc medvědí česnek a citronová kůra. Servírujte se sklenkou suchého bílého vína jako předkrm nebo hlavní chod.
do 30 minut
3–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Chřest očistěte, oloupejte dřevnatou slupku, odkrojte dřevnaté konce a vyskládejte stonky vedle sebe do zapékací misky. Nastrouhejte nebo nadrobno nakrájejte navrch mozzarellu, osolte, opepřete a zapékejte v předehřáté troubě 10 minut. 
  2. Mezitím připravte strouhanku. Do mixéru na smoothie nebo typu kutr dejte pečivo, petrželku, medvědí česnek, špetku soli a pepře a strouhanou citronovou kůru a rozmixujte vše nahrubo nebo podle chuti. Strouhankou posypte chřest a zapékejte 1 minutu. 

PRIMA TIP: Pro svěžejší chuť zakápněte zapečený chřest citronovou šťávou.

Zapečený zelený chřest s mozzarellou a bylinkovou strouhankou
Autor: Jíme zdravě po celý rok Zapečený zelený chřest s mozzarellou a bylinkovou strouhankou

Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková

Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.

reklama

Související témata: chřest , zelený chřest , mozzarella , Malá jídla

reklama