Slepičárna blog

Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem

Moje hodnocení
10x

Ve Francii si palačinky naslano dáte úplně běžně. Pokud jste je měli k snídani a nějaké nenamazané vám doma zbydou, můžete si je bez problému připravit stejně. A třeba je i zapéct jako právě podle dnešního receptu. S ním to navíc zvládnete celé od začátku – i se samotnou přípravou vláčných palačinek. :)

4 porce
60 minut

Suroviny

Náplň

Na zapečení

Postup přípravy

  1. Připravte si těsto na palačinky. Utřete v robotu mléko s vejci. Postupně přidávejte mouku a sůl.
  2. Nakonec vmíchejte kůru z citronu a vyšlehejte. Těsto nechte v chladu odpočívat alespoň 30 minut, krásně se propojí chutě a lépe se s ním bude pracovat.
  3. Rozehřejte pánev s olejem a smažte tenké palačinky z obou stran dozlatova. Nechte je na kuchyňské desce vychladnout.
  4. Mezitím si připravte náplň. Špenátové listy spařte vroucí vodou, vymačkejte přebytečnou vodu a nasekejte. Na pánvi na oleji orestujte najemno nakrájené šalotky a špenát.
  5. Přidejte sůl, pepř, sušený česnek (nebo nadrobno nakrájené stroužek česneku), vmíchejte nasekanou jarní cibulku, žervé a vejce. Asi minutku restujte a pak odstavte.
  6. Troubu předehřejte na 180 °C. Špenátovou směs rozdělte na palačinky. Zarolujte je a vyskládejte do olejem vymazané formy.
  7. Vyšlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a směsí zalijte palačinky. Navrch nastrouhejte parmazán a ozdobte lístky tymiánu (nemusí být).
  8. Pečte dozlatova asi 30 minut. Podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty