Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem
Zdroj: Slepičárna blog
Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem
Zdroj:
Slepičárna blog
Ve Francii si palačinky naslano dáte úplně běžně. Pokud jste je měli k snídani a nějaké nenamazané vám doma zbydou, můžete si je bez problému připravit stejně. A třeba je i zapéct jako právě podle dnešního receptu. S ním to navíc zvládnete celé od začátku – i se samotnou přípravou vláčných palačinek. :)
Postup přípravy
-
Připravte si těsto na palačinky. Utřete v robotu mléko s vejci. Postupně přidávejte mouku a sůl.
-
Nakonec vmíchejte kůru z citronu a vyšlehejte. Těsto nechte v chladu odpočívat alespoň 30 minut, krásně se propojí chutě a lépe se s ním bude pracovat.
-
Rozehřejte pánev s olejem a smažte tenké palačinky z obou stran dozlatova. Nechte je na kuchyňské desce vychladnout.
-
Mezitím si připravte náplň. Špenátové listy spařte vroucí vodou, vymačkejte přebytečnou vodu a nasekejte. Na pánvi na oleji orestujte najemno nakrájené šalotky a špenát.
-
Přidejte sůl, pepř, sušený česnek (nebo nadrobno nakrájené stroužek česneku), vmíchejte nasekanou jarní cibulku, žervé a vejce. Asi minutku restujte a pak odstavte.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Špenátovou směs rozdělte na palačinky. Zarolujte je a vyskládejte do olejem vymazané formy.
-
Vyšlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a směsí zalijte palačinky. Navrch nastrouhejte parmazán a ozdobte lístky tymiánu (nemusí být).
-
Pečte dozlatova asi 30 minut. Podávejte.
Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem 1
Zdroj: Slepičárna blog
Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem 1
Zdroj:
Slepičárna blog