návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Žampiony plněné tymiánem a zapečené se sýrem

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Žampiony plněné tymiánem a zapečené se sýrem
Autor: kuchařka Bylinky Žampiony plněné tymiánem a zapečené se sýrem
Žampiony plněné tymiánem a sýrem jsou chuťově výrazné a hodí se jako předkrm. Servírujte je po jedné velké houbě na osobu se salátem a dobrým celozrnným chlebem. K zapečení se hodí čedar, ale lze použít i sýr Gruyère nebo parmazán. Nadívané žampiony po dvou kusech na osobu pak můžete podávat jako sytý oběd.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Žampiony oloupejte. Třeně odřízněte a nakrájejte najemno. Klobouky poskládejte lupeny nahoru do zapékací mísy.
  2. V pánvi na středním plameni rozpalte olej, přidejte šalotku a restujte 10 minut do změknutí. Pak vložte česnek, a když změkne, přimíchejte nakrájené houbové třeně, strouhanku a tymián. Směs osolte a opepřete. Pánev sundejte z plotny a nechte nádivku trochu zchladnout. Následně do ní vmíchejte rozšlehané vejce a rovnoměrně směsí naplňte žampionové klobouky.
  3. Nyní si připravte sýrovou omáčku. V malém rendlíku rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání ji 2 minuty smažte, abyste vytvořili jíšku. Mezitím v jiném kastrolku přiveďte mléko k varu, přidejte jíšku a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec do ní zamíchejte hořčici a strouhaný sýr. Omáčku osolte, opepřete a přelijte jí houby. Klobouky posypte sýrem a dejte péci na 20 minut, dokud nebudou žampiony horké a dozlatova upečené. 
Žampiony plněné tymiánem a zapečené se sýrem
Autor: kuchařka Bylinky Žampiony plněné tymiánem a zapečené se sýrem

Bylinky - Lahodné recepty a pěstitelské rady
Judith Hann

Kniha naditá recepty, krásnými fotografiemi a praktickými informacemi o vaření i pěstování bylin je nezbytným průvodcem na cestě za proměnou vašeho jídla s použitím bylinek, které si můžete vypěstovat u vás na zahrádce. Každá sezónní kapitola obsahuje lahodné nápady na jednoduché večeře, mimořádné pečínky, dezerty, zavařeniny a další delikatesy.

Julia Hannová čerpá ze své zkušenosti předsedkyně Společnosti pro byliny, majitelky úspěšné kuchařské školy a celoživotní bylinkářské vášně a svým čtenářům poskytuje klíč k vaření s těmito rozmanitými a všestrannými ingrediencemi.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: houby , žampiony , zapečené žampiony , čedar , Malá jídla