Suroviny
- ovesné vločky 1 hrnek
- hladká mouka - špaldová, ovesná, dle výběru 1/2 hrnku
- mletá skořice 1/4 lžičky
- sůl 1/4 lžičky
- kypřicí prášek 1/4 lžičky
- přírodní krupicový cukr 1/3 hrnku
- rostlinný olej 85 ml
- jahody nakrájené na kostičky 250 g
- maizena (kukuřičný škrob) 1,5 lžičky
- cukr nebo sladidlo dle výběru 1 lžíce
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Nejlépe čtvercový pekáček plech vyložte papírem na pečení. Ve velké míse promíchejte vločky, mouku, skořici, sůl, prášek do pečiva a cukr. Vmíchejte olej a pak dvě třetiny vzniklého těsta upěchujte do pekáčku.
- V jiné míse promíchejte nakrájené jahody se škrobem a trochou cukru nebo sladidla. Posypte těsto a směs do něj trochu vmáčkněte, pak posypte zbylým těstem. Pečte ve středu trouby asi 35 minut.
- Nechte vychladnout a pak dejte nejméně na 1 hodinu do ledničky, pak teprve nakrájejte na řezy.
PRIMA TIP: Tyto jednoduché řezy můžete i různě zdobit, klasickými polevami, čokoládou…
Vločkové tyčinky s jahodami Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD