Vločkové tyčinky s jahodami

Moje hodnocení
2x

Rychlý, jednoduchý, a ač hříšně dobrý, zdravotně téměř nevinný moučníček… spíš taková energetická tyčinka… Co víc si od léta i jahod přát. Možná jen to příhodné odměřování na hrnky.

16 porcí
60 minut

Suroviny

  • ovesné vločky 1 hrnek
  • hladká mouka - špaldová, ovesná, dle výběru 1/2 hrnku
  • mletá skořice 1/4 lžičky
  • sůl 1/4 lžičky
  • kypřicí prášek 1/4 lžičky
  • přírodní krupicový cukr 1/3 hrnku
  • rostlinný olej 85 ml
  • jahody nakrájené na kostičky 250 g
  • maizena (kukuřičný škrob) 1,5 lžičky
  • cukr nebo sladidlo dle výběru 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Nejlépe čtvercový pekáček plech vyložte papírem na pečení. Ve velké míse promíchejte vločky, mouku, skořici, sůl, prášek do pečiva a cukr. Vmíchejte olej a pak dvě třetiny vzniklého těsta upěchujte do pekáčku.
  2. V jiné míse promíchejte nakrájené jahody se škrobem a trochou cukru nebo sladidla. Posypte těsto a směs do něj trochu vmáčkněte, pak posypte zbylým těstem. Pečte ve středu trouby asi 35 minut.
  3. Nechte vychladnout a pak dejte nejméně na 1 hodinu do ledničky, pak teprve nakrájejte na řezy.

PRIMA TIP: Tyto jednoduché řezy můžete i různě zdobit, klasickými polevami, čokoládou…

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty