reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Vánoční bramborový salát
Autor: Slepičárna blog Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Hodnoceno: 4x
Každá rodina má ten svůj, ale i tak občas neuškodí vyzkoušet nový recept. Co myslíte? Tento rok můžete dát na postup z blogu Slepičárna, variaci se šunkou, vejci a pořádnou porcí majonézy!
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Brambory i se slupkou uvařte na skus. Podle velikosti se čas různí, mě to trvalo asi 40 minut.
  2. Slijte a nechte vychladnout. Pak brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Přendejte je do větší mísy.
  4. Oloupejte mrkve, celer a petržele, nakrájejte na menší kostičky a uvařte na skus ve vodě.
  5. Poté slijte do cedníku, nechte je okapat a vychladnout. Oloupané šalotky a okurky nakrájejte nadrobno.
  6. Uvařte vejce natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Šunku nakrájejte také na kostičky, asi 1 cm velké. Přidejte do mísy a promíchejte.
  7. Zlehka vmíchejte majonézu, hořčici, dochuťte solí a pepřem. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a nechte salát v chladu ideálně přes noc uležet.
  8. Pak jej ještě promíchejte a případně dochuťte ještě solí a pepřem.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

reklama

reklama