Suroviny
- salátové brambory 1 kg
- mrkev 3 ks
- celer 1/2 ks
- petržel 2 ks
- šalotka 2 ks
- kyselé okurky asi 10 ks
- vejce 4 ks
- dušená šunka v celku 200 g
- majonéza 9 lžic
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- sůl a pepř
Postup přípravy
- Brambory i se slupkou uvařte na skus. Podle velikosti se čas různí, mě to trvalo asi 40 minut.
- Slijte a nechte vychladnout. Pak brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Přendejte je do větší mísy.
- Oloupejte mrkve, celer a petržele, nakrájejte na menší kostičky a uvařte na skus ve vodě.
- Poté slijte do cedníku, nechte je okapat a vychladnout. Oloupané šalotky a okurky nakrájejte nadrobno.
- Uvařte vejce natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Šunku nakrájejte také na kostičky, asi 1 cm velké. Přidejte do mísy a promíchejte.
- Zlehka vmíchejte majonézu, hořčici, dochuťte solí a pepřem. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a nechte salát v chladu ideálně přes noc uležet.
- Pak jej ještě promíchejte a případně dochuťte ještě solí a pepřem.