zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Trhanec
Spouštím video za 5s.

Trhanec s jablky

Hodnoceno: 4x
Vyzkoušejte výborný moučník. Trhanec je vlastně nadýchaná placka, která se na pánvi roztrhá a opeče se s libovolným ovocem. Pro začátek otestujte tradiční variantu s jablky a rozinkami, kterým dodá skvělou chuť zkaramelizovaný cukr. Je to dobrota!
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.
  2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.
  3. V pánvi rozpusťte máslo, vlijte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.
  4. Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.
  5. Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
  6. Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.
  7. Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.
  8. Trhanec dejte na talíř, zlehka ho posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

reklama

Související témata: trhanec , jablka , Zdeněk Pohlreich , Sladké