Suroviny
- hladká mouka 200 g
- vejce 4 ks
- mléko 250 ml
- sušené rozinky 50 g
- vlašské ořechy
- sůl 1 špetka
- vanilkový cukr 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- moučkový cukr (na posypání)
- jablka (oloupaná a nakrájená na kousky) 100 g

Postup přípravy
- Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.
- V pánvi rozpusťte máslo, vlijte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.
- Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.
- Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
- Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.
- Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.
- Trhanec dejte na talíř, zlehka ho posypte moučkovým cukrem a podávejte.