Těstoviny se zeleným chřestem a sušenou šunkou v krémové omáčce
Zdroj: Klára Michalová
Těstoviny se zeleným chřestem a sušenou šunkou v krémové omáčce
Zdroj:
Klára Michalová
Hledáte tip na bleskovou večeři, na které si opravdu pochutnáte? Těstoviny jsou vždy dobrý základ a v sezoně by byl hřích nevyužít šťavnatý zelený chřest, který je připravený během chvilky. Jen si pohlídejte, aby byl opravdu čerstvý a křehký.
Postup přípravy
-
Do velkého hrnce s osolenou vodou dejte vařit těstoviny tak, aby byly al dente – na skus.
-
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou nadrobno dosklovata. Pak přidejte uzenou slaninu nebo sušenou šunkou na kostičky (skvělé jsou třeba odřezky jamón serrano) a najemno nasekaný česnek. Minutku zarestujte a přidejte zelený chřest, kterému nejprve odkrojte zhruba 2cm tuhé konce a poté stonky nakrájejte na tenké šikmé plátky.
-
Společeně asi 2 minuty restujte, osolte, opepřete a přisypte mražený hrášek. Podlijte vývarem nebo vodou z těstovin. Přilijte také šlehačku, přikryjte poklicí a minutu duste.
-
Poté odkryjte a přisypte štědrou porci nastrouhaného parmazánu. Přisypte slité uvařené těstoviny a krátce promíchejte, aby se omáčka dostala do všech záhybů. Nandejte na talíře a ještě štědře zaprašte čerstvě namletým pepřem.
Těstoviny se zeleným chřestem a sušenou šunkou v krémové omáčce 2
Zdroj: Klára Michalová
Těstoviny se zeleným chřestem a sušenou šunkou v krémové omáčce 2
Zdroj:
Klára Michalová