Suroviny
- těstoviny (oblíbené ) 500 g
- smetana ke šlehání ( 33 %) 200 ml
- listový špenát (mražený ) 300 g
- brokolice 1 hlávka
- česnek 1 stroužek
- zeleninový vývar 150 ml
- citronová šťáva (čerstvá )
- olivový olej
- tvrdý sýr (oblíbený tvrdý sýr k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte špenát a nechte ho povolit.
- Brokolici rozdělte, spařte v horké vodě a ihned omyjte v ledové vodě, tak zůstane hezky zelená.
- Polovinu brokolice přidejte ke špenátu, prolisujte česnek, zalijte vývarem a nechte projít varem. Směs rozmixujte, přidejte smetanu a znovu krátce povařte. Poté dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte se zbylými kousky brokolice a strouhaným sýrem.
PRIMA TIP: Když jsou kvalitní těstoviny, máte vyhráno. Jenže jaké vybrat z nepřeberného množství, které se nachází v obchodě? Široký sortiment nabízí firma Europasta SE. Je libo třeba oceněné semolinové těstoviny Adriana (krátké) nebo Rosické bezvaječné těstoviny (krátké)?
Těstoviny se špenátovo-brokolicovou omáčkou 2 Zdroj: akademiekvality.cz