akademiekvality.cz

Těstoviny se špenátovo-brokolicovou omáčkou

Moje hodnocení
10x

Těstoviny jsou jednou z nejoblíbenějších příloh. Milují je lidi každého věku. V tomto pokrmu jsme vynechali maso, proto si na něm pochutnají také vegetariáni. A jestli zbožňujete zelené suroviny, budete z něj doslova nadšeni. Těstovinám totiž dělá společnost „pan Špenát“ a „paní Brokolice“. Tento recept je živoucím důkazem, že i bezmasé jídlo může chutnat naprosto famózně.

5 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi rozpalte olej a přidejte špenát a nechte ho povolit.
  3. Brokolici rozdělte, spařte v horké vodě a ihned omyjte v ledové vodě, tak zůstane hezky zelená.
  4. Polovinu brokolice přidejte ke špenátu, prolisujte česnek, zalijte vývarem a nechte projít varem. Směs rozmixujte, přidejte smetanu a znovu krátce povařte. Poté dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Omáčku promíchejte s těstovinami a podávejte se zbylými kousky brokolice a strouhaným sýrem.

PRIMA TIP: Když jsou kvalitní těstoviny, máte vyhráno. Jenže jaké vybrat z nepřeberného množství, které se nachází v obchodě? Široký sortiment nabízí firma Europasta SE. Je libo třeba oceněné semolinové těstoviny Adriana (krátké) nebo Rosické bezvaječné těstoviny (krátké)?

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty