reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Těstovinový salát à la antipasto
Autor: Marek Kučera Těstovinový salát à la antipasto

Těstovinový salát à la antipasto

Hodnoceno: 6x
Italská inspirace zní přímo z názvu, ale hlavně je ze salátu cítit v chuti i vůni – svěžest, pikantnost a kvalita jednoduchých ingrediencí tady hrají prim.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby změkly, ale zůstaly ještě pevné na skus.
  2. Do velké mísy dejte olivový olej, ocet, šalotku, tymián, citronovou kůru, parmazán, piniová jadérka a po špetce chilli koření, soli a pepře. Vsypte polovinu bazalky, uvařené těstoviny a důkladně promíchejte. 
  3. Přidejte papriku, rajčata, salám, mozzarellu a polovinu rukoly. Salát můžete podávat buď teplý, nebo vychlazený, posypaný zbylou bazalkou a rukolou. V ledničce vydrží 2 až 3 dny.
Těstovinový salát à la antipasto
Autor: Marek Kučera Těstovinový salát à la antipasto

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete nejen recepty na výborné saláty k obědu i k večeři: 

Časopis Prima FRESH léto 2020

Oslavte léto pod širým nebem s čerstvým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama