Těstovinový salát à la antipasto
Zdroj: Marek Kučera
Těstovinový salát à la antipasto
Zdroj:
Marek Kučera
Italská inspirace zní přímo z názvu, ale hlavně je ze salátu cítit v chuti i vůni – svěžest, pikantnost a kvalita jednoduchých ingrediencí tady hrají prim.
Postup přípravy
-
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby změkly, ale zůstaly ještě pevné na skus.
-
Do velké mísy dejte olivový olej, ocet, šalotku, tymián, citronovou kůru, parmazán, piniová jadérka a po špetce chilli koření, soli a pepře. Vsypte polovinu bazalky, uvařené těstoviny a důkladně promíchejte.
-
Přidejte papriku, rajčata, salám, mozzarellu a polovinu rukoly. Salát můžete podávat buď teplý, nebo vychlazený, posypaný zbylou bazalkou a rukolou. V ledničce vydrží 2 až 3 dny.
Těstovinový salát à la antipasto 2
Zdroj: Marek Kučera
Těstovinový salát à la antipasto 2
Zdroj:
Marek Kučera
V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete nejen recepty na výborné saláty k obědu i k večeři: