Najděte si recept
Na co máte chuť?

Těstovinový salát à la antipasto
Italská inspirace zní přímo z názvu, ale hlavně je ze salátu cítit v chuti i vůni – svěžest, pikantnost a kvalita jednoduchých ingrediencí tady hrají prim.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- krátké těstoviny 450 g
- extra panenský olivový olej 70 ml
- šampaňský nebo červený vinný ocet 55 ml
- malá šalotka, nastrouhaná 1 ks
- lístky čerstvého tymiánu 1 lžíce
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- parmazán, nastrouhaný 25 g
- piniová jadérka, nasekaná 2 lžíce
- mleté chilli 1 špetka
- lístky čerstvé bazalky, nasekané 1 hrst
- opečené červené papriky bez slupky, nakrájené na proužky 2 ks
- sušená rajčata v oleji, slitá a nakrájená 1 malá sklenička
- pikantní italský salát, nakrájený 100 g
- mozzarella, natrhaná na kousky 225 g
- lístky rukoly 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby změkly, ale zůstaly ještě pevné na skus.
- Do velké mísy dejte olivový olej, ocet, šalotku, tymián, citronovou kůru, parmazán, piniová jadérka a po špetce chilli koření, soli a pepře. Vsypte polovinu bazalky, uvařené těstoviny a důkladně promíchejte.
- Přidejte papriku, rajčata, salám, mozzarellu a polovinu rukoly. Salát můžete podávat buď teplý, nebo vychlazený, posypaný zbylou bazalkou a rukolou. V ledničce vydrží 2 až 3 dny.