Těstovinový salát à la antipasto

Moje hodnocení
9x

Italská inspirace zní přímo z názvu, ale hlavně je ze salátu cítit v chuti i vůni – svěžest, pikantnost a kvalita jednoduchých ingrediencí tady hrají prim.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • krátké těstoviny 450 g
  • extra panenský olivový olej 70 ml
  • šampaňský nebo červený vinný ocet 55 ml
  • malá šalotka, nastrouhaná 1 ks
  • lístky čerstvého tymiánu 1 lžíce
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • parmazán, nastrouhaný 25 g
  • piniová jadérka, nasekaná 2 lžíce
  • mleté chilli 1 špetka
  • lístky čerstvé bazalky, nasekané 1 hrst
  • opečené červené papriky bez slupky, nakrájené na proužky 2 ks
  • sušená rajčata v oleji, slitá a nakrájená 1 malá sklenička
  • pikantní italský salát, nakrájený 100 g
  • mozzarella, natrhaná na kousky 225 g
  • lístky rukoly 1 hrst
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby změkly, ale zůstaly ještě pevné na skus.
  2. Do velké mísy dejte olivový olej, ocet, šalotku, tymián, citronovou kůru, parmazán, piniová jadérka a po špetce chilli koření, soli a pepře. Vsypte polovinu bazalky, uvařené těstoviny a důkladně promíchejte.
  3. Přidejte papriku, rajčata, salám, mozzarellu a polovinu rukoly. Salát můžete podávat buď teplý, nebo vychlazený, posypaný zbylou bazalkou a rukolou. V ledničce vydrží 2 až 3 dny.

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete nejen recepty na výborné saláty k obědu i k večeři:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty