redakce Prima FRESH

Těstovinový salát à la antipasto

Moje hodnocení
13x

Italská inspirace zní přímo z názvu, ale hlavně je ze salátu cítit v chuti i vůni – svěžest, pikantnost a kvalita jednoduchých ingrediencí tady hrají prim.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby změkly, ale zůstaly ještě pevné na skus.
  2. Do velké mísy dejte olivový olej, ocet, šalotku, tymián, citronovou kůru, parmazán, piniová jadérka a po špetce chilli koření, soli a pepře. Vsypte polovinu bazalky, uvařené těstoviny a důkladně promíchejte.
  3. Přidejte papriku, rajčata, salám, mozzarellu a polovinu rukoly. Salát můžete podávat buď teplý, nebo vychlazený, posypaný zbylou bazalkou a rukolou. V ledničce vydrží 2 až 3 dny.

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete nejen recepty na výborné saláty k obědu i k večeři:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty