Suroviny
- čočka (zelená) 225 g
- česnek 1 stroužek
- bobkový list 1 ks
- olivový olej 4 lžíce
- balzamikový ocet 2 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- anglická hořčice (v prášku) 1/2 lžičky
- cherry rajčata 300 g
- petrželka (čerstvá) 3 lžíce
- feta 200 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do hrnce dejte čočku a bobkový list, přilijte větší množství vody. Vařte 30–40 minut nebo dokud nebude čočka měkká.
- Olivový olej, balzamikový ocet, rozdrcený česnek, sůl a hořčici v prášku vyšlehejte dohromady v malé misce, abyste připravili zálivku.
- Čočku nechte okapat a dejte ji do nahřáté servírovací mísy. Vmíchejte rajčata, petrželku a zálivku. Navrch přidejte fetu, dochuťte solí a pepřem a podávejte.