reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Teplý čočkový salát s fetou
Autor: profimedia.cz Teplý čočkový salát s fetou

Teplý čočkový salát s fetou

Hodnoceno: 2x
Jemná vůně zelené čočky skvěle pasuje k výraznému ovčímu feta sýru, který je také dobrým zdrojem vápníku.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Do hrnce dejte čočku a bobkový list, přilijte větší množství vody. Vařte 30–40 minut nebo dokud nebude čočka měkká.
  2. Olivový olej, balzamikový ocet, rozdrcený česnek, sůl a hořčici v prášku vyšlehejte dohromady v malé misce, abyste připravili zálivku.
  3. Čočku nechte okapat a dejte ji do nahřáté servírovací mísy. Vmíchejte rajčata, petrželku a zálivku. Navrch přidejte fetu, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Teplý čočkový salát s fetou Foto:

Teplý čočkový salát s fetou, foto: Profimedia.cz

reklama

reklama