Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Švýcarská sýrová polévka

4 porce
do 30 minut
Švýcarská sýrová polévka
Švýcarská sýrová polévka Autor: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové
Švýcarská sýrová se v různých tamních kantonech vaří s různými sýry i dalšími přídavky. Pokud máte na mrazáku nebo v ledničce všelijaké zbylé nastrouhané sýry, tohle je jejich ideální nový domov. Víno samozřejmě dodá na luxusu, ale není nezbytně nutné, rozhodně kvůli tomu nenačínejte láhev.
Reklama

Další ukázkové recepty z nové Recyklační kuchařky Jitky Rákosníkové najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Vychutnejte si podzim plný barev, chutí a vůní s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH vás provede nádherným obdobím podzimu a nabídne více než 70 nových receptů. Najdete ho v prodeji v široké obchodní síti už od středy 12. září.
Reklama

Postup

  1. Vývar uveďte do varu ve větším hrnci. Přidejte stroužky česneku a plamen snižte.
  2. Na pánvičce rozpusťte máslo, osmažte na něm mouku a jíšku chvíli smažte. Zalijte ji vínem (nebo studenou vodou), rozvařte a vlijte do vývaru. Na mírném stupni vařte asi 15 minut.
  3. Do polévky vsypte sýr, promíchejte, až se rozpustí, a polévku ihned podávejte. Jakmile jste přidali sýr, polévku už dál nevařte a také ji nenechte dlouho stát, sýr by se oddělil.
Reklama

PRIMA TIP: Může se stát, že vám trochu sýrového krému zbude. Skvěle ho využijete jako omáčku na těstoviny nebo náplň do slaných koláčů (například do následujícího jogurtového), kde ji můžete doplnit ještě dalšími nastrouhanými nebo nakrájenými sýry, šunkou či slaninou.

Švýcarská sýrová polévka  Foto: Švýcarská sýrová polévka. Foto: Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové

Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové – Moderní domácnost beze zbytku

Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové Foto:

• recyklace přebývajících potravin a jídel

• kvalitní a promyšlené vaření

• inspirativní recepty české i světové kuchyně

• rady, jak ušetřit zdroje, čas a energii

• tradiční domácí postupy i moderní trendy

Naším krédem je, že bychom neměli vyhazovat žádné jídlo. Vede k tomu několik cest: lépe plánovat, lépe nakupovat, promyšleně vařit a zejména spotřebovat vše, co se v naší kuchyni uvaří a upeče. Autorka se myšlenkou zužitkování „beze zbytku“ zabývá již více než 10 let. Původně se zaměřila především na tvorbu skvělých receptů z přebytků z vaření. Nyní se téma „kulinární recyklace“ propojuje se současným, stále výraznějším trendem neplýtvání surovin a potravin a s ekologičtějším přístupem ke konzumu obecně.

Vyústěním letité zkušenosti a důkladného zpracování je aktuální manuál, recepty a tipy pro moderní domácnost – propojuje dobré rady a postupy tradičních hospodyněk, pro které bylo šetrné vaření nezbytností, s dnešním životem. Vynikající recepty jsou doplněny zajímavými souvislostmi a informacemi o surovinách.

Vydává Smart Press, www.smartpress.cz

Související témata: česnek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama