návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Studená okurková polévka s nivou a kozím sýrem

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 30 minut
Studená okurková polévka s nivou a kozím sýrem
Autor: akademiekvality.cz Studená okurková polévka s nivou a kozím sýrem
Pokud máte pocit, že polévky k létu nepatří, nezapomínejte, že tělu dodávají důležité látky, tekutiny i potřebnou energii. Většina z nich je navíc velmi jednoduchá na přípravu, lehce stravitelná a neobsahuje mnoho kalorií. Takže jsou na letní oběd jako dělané. Studené polévky jsou oblíbené v zemích s tropickými teplotami, které se v posledních letech vyskytují i u nás. Proto je načase obohatit váš polévkový repertoár zajímavým receptem, který nejen příjemně osvěží, ale také zasytí.

Postup

  1. Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby. 
  2. Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě. 
  3. Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko. 
  4. Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte! 
  5. Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte. 
  6. V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.

PRIMA TIP: Polévku jsme dochutili sýrem s modrou plísní od Madety, který má značku kvality Klasa. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademikvality.cz

Studená okurková polévka s nivou a kozím sýrem
Autor: akademiekvality.cz Studená okurková polévka s nivou a kozím sýrem