Suroviny
- salátová okurka 4 ks
- vývar (zeleninový nebo kuřecí ) 750 ml
- kozí sýr (čerstvý ) 150 g
- sýr s modrou plísní 150 g
- citron 1 ks
- bazalka (čerstvá )
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby.
- Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě.
- Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko.
- Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte!
- Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte.
- V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.
PRIMA TIP: Polévku jsme dochutili sýrem s modrou plísní od Madety, který má značku kvality Klasa. Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademikvality.cz