akademiekvality.cz

Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou

Moje hodnocení
10x

Je pro vás při vaření důležitá i forma? Dáváte si rádi na servírování záležet? Pak budete z tohoto receptu nadšeni. Dokonce i ti z vás, kteří nejsou zrovna stoprocentně manuálně zruční. O všechno se totiž postarají formičky na zapékání, které používáte třeba také na muffiny. Tentokrát se ovšem můžete těšit na „bábovičky“ slané, a to v podobě nákypu plného kvalitní slaniny, vajec, špenátu, sýra a samozřejmě bramborového knedlíku.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Formičky na zapékání vymažte máslem.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík.
  3. Směs dejte do mísy a promíchejte s vejci, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete.
  4. Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

PRIMA TIP: Váháte, jakou zakoupit slaninu, aby po ní pokrm krásně voněl? Sázkou na jistotu je vynikající Lopenická slanina od firmy VOMA. Certifikát KLASA má již od roku 2009.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty