akademiekvality.cz

Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou

Moje hodnocení
22x

Je pro vás při vaření důležitá i forma? Dáváte si rádi na servírování záležet? Pak budete z tohoto receptu nadšeni. Dokonce i ti z vás, kteří nejsou zrovna stoprocentně manuálně zruční. O všechno se totiž postarají formičky na zapékání, které používáte třeba také na muffiny. Tentokrát se ovšem můžete těšit na „bábovičky“ slané, a to v podobě nákypu plného kvalitní slaniny, vajec, špenátu, sýra a samozřejmě bramborového knedlíku.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Formičky na zapékání vymažte máslem.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík.
  3. Směs dejte do mísy a promíchejte s vejci, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete.
  4. Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

PRIMA TIP: Váháte, jakou zakoupit slaninu, aby po ní pokrm krásně voněl? Sázkou na jistotu je vynikající Lopenická slanina od firmy VOMA. Certifikát KLASA má již od roku 2009.

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů