Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou
Je pro vás při vaření důležitá i forma? Dáváte si rádi na servírování záležet? Pak budete z tohoto receptu nadšeni. Dokonce i ti z vás, kteří nejsou zrovna stoprocentně manuálně zruční. O všechno se totiž postarají formičky na zapékání, které používáte třeba také na muffiny. Tentokrát se ovšem můžete těšit na „bábovičky“ slané, a to v podobě nákypu plného kvalitní slaniny, vajec, špenátu, sýra a samozřejmě bramborového knedlíku.
do 1 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- bramborový knedlík 1 ks
- vejce 6 ks
- listový špenát 200 g
- smetana ke šlehání 33 % 150 ml
- tvrdý sýr 100 g
- kvalitní slanina 100 g
- máslo 1 lžíce
- strouhanka 2 lžíce
- slunečnicový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Formičky na zapékání vymažte máslem.
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík.
- Směs dejte do mísy a promíchejte s vejci, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete.
- Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
PRIMA TIP: Váháte, jakou zakoupit slaninu, aby po ní pokrm krásně voněl? Sázkou na jistotu je vynikající Lopenická slanina od firmy VOMA. Certifikát KLASA má již od roku 2009.