reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou
Autor: akademiekvality.cz Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou

Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou

Hodnoceno: 4x
Je pro vás při vaření důležitá i forma? Dáváte si rádi na servírování záležet? Pak budete z tohoto receptu nadšeni. Dokonce i ti z vás, kteří nejsou zrovna stoprocentně manuálně zruční. O všechno se totiž postarají formičky na zapékání, které používáte třeba také na muffiny. Tentokrát se ovšem můžete těšit na „bábovičky“ slané, a to v podobě nákypu plného kvalitní slaniny, vajec, špenátu, sýra a samozřejmě bramborového knedlíku.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Formičky na zapékání vymažte máslem. 
  2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík. 
  3. Směs dejte do mísy a promíchejte s vejci, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete.
  4. Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

PRIMA TIP: Váháte, jakou zakoupit slaninu, aby po ní pokrm krásně voněl? Sázkou na jistotu je vynikající Lopenická slanina od firmy VOMA. Certifikát KLASA má již od roku 2009.

Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou
Autor: akademiekvality.cz Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou
Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou
Autor: akademiekvality.cz Špenátový nákyp z bramborového knedlíku se slaninou

reklama

Související témata: špenát , bramborový knedlík , nákyp , Malá jídla