Suroviny
- bramborový knedlík 1 ks
- vejce 6 ks
- listový špenát 200 g
- smetana ke šlehání (33 %) 150 ml
- tvrdý sýr 100 g
- slanina (kvalitní ) 100 g
- máslo 1 lžíce
- strouhanka 2 lžíce
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Formičky na zapékání vymažte máslem.
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík.
- Směs dejte do mísy a promíchejte s vejci, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete.
- Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
PRIMA TIP: Váháte, jakou zakoupit slaninu, aby po ní pokrm krásně voněl? Sázkou na jistotu je vynikající Lopenická slanina od firmy VOMA. Certifikát KLASA má již od roku 2009.