Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou
Kdo by neznal „špekáče“! Jídlo milované, nenáviděné nebo třeba jenom opomíjené. Nabízí skvělé řešení, jak zužitkovat včerejší rohlíky. Přestože ve vás název pokrmu nejspíše vyvolává pocit, že byste si ho neměli dopřávat během diety, nenechte se zmýlit. Špekové knedlíky se mohou vyrobit z libovější slaniny a navíc je skvěle doplňuje sladkokyselé zelí plné vlákniny, „céčka“, „káčka“, antioxidantů a také kyseliny listové.
do 1 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- rohlíky, den staré 10 ks
- slanina 350 g
- vejce 3 ks
- mléko 350 ml
- polohrubá mouka 120 g
- muškátový oříšek
- mladé kopřivy nebo hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
- slunečnicový olej
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky.
- Přesypte do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou.
- Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut.
- Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou.