Akademiekvality.cz

Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou

Moje hodnocení
14x

Kdo by neznal „špekáče“! Jídlo milované, nenáviděné nebo třeba jenom opomíjené. Nabízí skvělé řešení, jak zužitkovat včerejší rohlíky. Přestože ve vás název pokrmu nejspíše vyvolává pocit, že byste si ho neměli dopřávat během diety, nenechte se zmýlit. Špekové knedlíky se mohou vyrobit z libovější slaniny a navíc je skvěle doplňuje sladkokyselé zelí plné vlákniny, „céčka“, „káčka“, antioxidantů a také kyseliny listové.

6 porcí
60 minut
česká

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky.
  2. Přesypte do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  3. K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou.
  4. Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut.
  5. Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty