Suroviny
- rohlík (den staré) 10 ks
- slanina 350 g
- vejce 3 ks
- mléko 350 ml
- polohrubá mouka 120 g
- muškátový oříšek
- kopřivy (mladé nebo hladkolistá petržel) 1 hrst
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
K podávání
- červené zelí (kysané )
- cibule (osmažená )
Postup přípravy
- Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky.
- Přesypte do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou.
- Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut.
- Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou.
Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou 2 Zdroj: akademiekvality.cz