reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou
Autor: akademiekvality.cz Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou

Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou

Hodnoceno: 5x
Kdo by neznal „špekáče“! Jídlo milované, nenáviděné nebo třeba jenom opomíjené. Nabízí skvělé řešení, jak zužitkovat včerejší rohlíky. Přestože ve vás název pokrmu nejspíše vyvolává pocit, že byste si ho neměli dopřávat během diety, nenechte se zmýlit. Špekové knedlíky se mohou vyrobit z libovější slaniny a navíc je skvěle doplňuje sladkokyselé zelí plné vlákniny, „céčka“, „káčka“, antioxidantů a také kyseliny listové.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky. 
  2. Přesypte do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. 
  3. K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou. 
  4. Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut. 
  5. Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou. 
Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou
Autor: akademiekvality.cz Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou

reklama

reklama