Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou
Zdroj: akademiekvality.cz
Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou
Zdroj:
akademiekvality.cz
Kdo by neznal „špekáče“! Jídlo milované, nenáviděné nebo třeba jenom opomíjené. Nabízí skvělé řešení, jak zužitkovat včerejší rohlíky. Přestože ve vás název pokrmu nejspíše vyvolává pocit, že byste si ho neměli dopřávat během diety, nenechte se zmýlit. Špekové knedlíky se mohou vyrobit z libovější slaniny a navíc je skvěle doplňuje sladkokyselé zelí plné vlákniny, „céčka“, „káčka“, antioxidantů a také kyseliny listové.
Postup přípravy
-
Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky.
-
Přesypte do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
-
K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou.
-
Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut.
-
Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou.
Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou 2
Zdroj: akademiekvality.cz
Špekové knedlíky s červeným zelím a osmaženou cibulkou 2
Zdroj:
akademiekvality.cz