Regionální potravina

Špaldoto s pastou z medvědího česneku se zastřeným vejcem

Moje hodnocení
3x

Zkoušeli jste někdy uvařit rizoto ze špaldových krup? Pokud ne, máte nyní jedinečnou možnost osvěžit si své kulinářské umění a zařadit surovinu, s níž nejspíše moc často nepracujete.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • kroupy (špaldové kroupy) 500 g
  • šalotka 2 ks
  • pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku (viz Prima tip) 1 sklenička
  • dlouho zrající tvrdý sýr 50 g
  • vejce 4 ks
  • máslo 50 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • bílý vinný ocet (vinný ocet)

PRIMA TIP: V receptu najdete také další zajímavou ingredienci – pastu v přepuštěném másle z medvědího česneku od firmy dobroTY z Ráje, za nimiž stojí Martina Papežíková. Lákavě zelené dochucovadlo podobné pestu se může pochlubit ziskem značky Regionální potravina v Libereckém kraji. Můžete ho použít také do salátů, těstovin, polévek, na grilované maso… zkrátka kamkoliv. Lze ho samozřejmě nahradit domácím pestem z medvědího česneku.

Postup přípravy

  1. Na troše másla orestujte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte propláchnuté kroupy a nalijte 500 ml vody. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, občas promíchejte.
  2. Na zastřené vejce potřebujete vodu s trochou octa. Ve vroucí vodě udělejte něžný vír, vyklepněte vajíčko a nechte 3 minuty pošírovat.
  3. Teplé kroupy promíchejte s pestem, na kostky nakrájeným máslem a nastrouhaným sýrem. Pro krémovou konzistenci můžete přidat trochu vody.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty