zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Špaldoto s pastou z medvědího česneku se zastřeným vejcem
Autor: Regionální potravina Špaldoto s pastou z medvědího česneku se zastřeným vejcem

Špaldoto s pastou z medvědího česneku se zastřeným vejcem

Hodnoceno: 3x
Zkoušeli jste někdy uvařit rizoto ze špaldových krup? Pokud ne, máte nyní jedinečnou možnost osvěžit si své kulinářské umění a zařadit surovinu, s níž nejspíše moc často nepracujete.
do 1 hodiny
4 porce

PRIMA TIP: V receptu najdete také další zajímavou ingredienci – pastu v přepuštěném másle z medvědího česneku od firmy dobroTY z Ráje, za nimiž stojí Martina Papežíková. Lákavě zelené dochucovadlo podobné pestu se může pochlubit ziskem značky Regionální potravina v Libereckém kraji. Můžete ho použít také do salátů, těstovin, polévek, na grilované maso… zkrátka kamkoliv.  Lze ho samozřejmě nahradit domácím pestem z medvědího česneku.

reklama

Postup

  1. Na troše másla orestujte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte propláchnuté kroupy a nalijte 500 ml vody. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, občas promíchejte.
  2. Na zastřené vejce potřebujete vodu s trochou octa. Ve vroucí vodě udělejte něžný vír, vyklepněte vajíčko a nechte 3 minuty pošírovat.
  3. Teplé kroupy promíchejte s pestem, na kostky nakrájeným máslem a nastrouhaným sýrem. Pro krémovou konzistenci můžete přidat trochu vody.
Špaldoto s pastou z medvědího česneku se zastřeným vejcem
Autor: Regionální potravina Špaldoto s pastou z medvědího česneku se zastřeným vejcem
Špaldoto s pastou z medvědího česneku se zastřeným vejcem
Autor: Regionální potravina Špaldoto s pastou z medvědího česneku se zastřeným vejcem

reklama

Související témata: špaldoto , kroupy , medvědí česnek , pesto , Hlavní jídla