reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Smažený kapr v petrželové strouhance
Autor: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE Smažený kapr v petrželové strouhance

Smažený kapr v petrželové strouhance

Hodnoceno: 0x
Zajímavá variace na tradičního vánočního kapra může být tipem pro letošní svátky. Naložením do ochuceného mléka ztratí kapří maso bahnitost a získá na chuti. A rozhodně vyzkoušejte bramborový salát s vývarem, hořčicí a cibulí – je výborný!
do 1 hodiny
3–4 porce

reklama

reklama

Suroviny (3–4 porce)

Postup

  1. Kapra nakrájejte na porce, vložte do misky s tymiánem a rozmačkaným stroužkem česneku a zalijte ¾ množství mléka. Zakryjte fólií a nechte přes noc v lednici.
  2. Dejte vařit brambory ve slupce, které uvařte tak na třičtvrtě, aby se nerozpadaly. Ještě teplé je oloupejte, nakrájejte na silnější plátky, zalijte vinným octem svařeným s cukrem a horkým hovězím vývarem. Přidejte sekanou červenou cibulku a hrubozrnnou hořčici. Přimíchejte olivový olej, dochuťte solí a pepřem a nechte v lednici do druhého dne.
  3. Druhý den kapra vyndejte z mléka a osušte, osolte a opepřete. Obalte v hladké mouce s rozšlehaným vejcem se zbytkem mléka a poté ve strouhance se sekanými listy petržele a mandlovými lupínky. Nakonec usmažte v rozpáleném tuku dozlatova a podávejte s bramborovým salátem a půlkou citronu.

Smažený kapr v petrželové strouhance 2 Foto:

Smažený kapr v petrželové strouhance  Foto:

Smažený kapr v petrželové strouhance, foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Smažený kapr v petrželové strouhance 4 Foto:

Jan Kvasnička – AvantGarde Restaurant

Vycházející hvězda, i tak by se dalo charakterizovat jeho působení v dejvické restauraci AvantGarde, kde září. Do AvantGarde přišel ze Zdenek´s Oyster Baru v Malé Štupartské a za sebou má bohatou praxi v řadě populárních štací na pražské gastronomické scéně, jako jsou Kampa Park, Villa Richter či ještě dříve Francouzská restaurace Obecního domu. Absolvováním stáží v předních evropských restauracích se snaží o stálé zdokonalování sama sebe.

Jak většinou trávíte Vánoce?

Vánoce se snažím trávit co nejvíc s rodinou.

Co nesmí chybět na vaší vánoční tabuli?

Vaří se u nás klasika, kapr, bramborový salát, vinná klobása. Tu já mám osobně radši než kapra :-)

Další neotřelé recepty na přípravu kapra od špičkových šéfkuchařů najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Vánoční hostina s Prima FRESH

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama