Slovenská fazuľová polévka s rezancami

Moje hodnocení
5x

I na Slovensku je fazolačka velmi oblíbená. Různé druhy fazolí, dále brambory a navíc ještě domácí nudle – víc už si od sytých přesnídávkových polévek nemůžeme přát. Snad jen jednoduchost přípravy, a to je tady také splněno!

4 porce
30 minut
slovenská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci ji osmažte v rozehřátém sádle. Posypte paprikou a moukou, nechte krátce zapražit, zalijte vodou, vsypte oloupané nakrájené brambory a uvařené fazole a vše uvařte doměkka. Dochuťte solí a pepřem.
  2. Nudle dejte do misek a přelijte polévkou.

PRIMA TIP: V polévce můžete spolu s bramborami a fazolemi uvařit i trochu nadrobno nakrájené nebo nastrouhané kořenové zeleniny.

Skvělé recepty z tradiční slovenské kuchyně najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty