Suroviny
- fazole (jeden, dva ale i tři druhy, předem namočené a uvařené doměkka) 400 g
- cibule (velká ) 1 ks
- sádlo 80 g
- mletá sladká paprika
- hladká mouka 2 lžíce
- brambory 400 g
- nudle (nejlépe domácí, například široké, uvařené)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci ji osmažte v rozehřátém sádle. Posypte paprikou a moukou, nechte krátce zapražit, zalijte vodou, vsypte oloupané nakrájené brambory a uvařené fazole a vše uvařte doměkka. Dochuťte solí a pepřem.
- Nudle dejte do misek a přelijte polévkou.
PRIMA TIP: V polévce můžete spolu s bramborami a fazolemi uvařit i trochu nadrobno nakrájené nebo nastrouhané kořenové zeleniny.
Slovenská fazuľová polévka s rezancami Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD