archiv Haribo

Sladké vánoční stromečky – originální recept na cupcakes

Moje hodnocení
4x

Advent je čas, kdy navštěvujeme své blízké. Je to také doba hojnosti a plných stolů. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tematický recept, perfektní pro toto období. Upečte a nazdobte vánoční stromečky, ozdobte jimi svou sváteční tabuli a překvapte své blízké originálním dezertem.

10 porcí
60 minut

Těsto

Krém

Na ozdobu

Konec roku se tradičně nese ve stylu četných návštěv a aktuální dění na tom snad nic nezmění. Obstarat návštěvy ale občas není úplně jednoduché. Časově náročná je především doba přípravy pohoštění. Vyzkoušejte letos tematický recept na zdobené cupcakes, uvidíte, že děti vám s jejich přípravou i snědením rády a ochotně pomohou.

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny v robotu se šlehací metlou. Po částech přidejte změklé máslo a zašlehejte. Přisypejte zbylé suroviny – mouku, kokos, špetku soli a prášek do pečiva, přilijte kokosové mléko. To před použitím nezapomeňte důkladně protřepat, aby se spojila pevná a tekutá část v plechovce.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte plech na muffiny nebo pevné papírové košíčky. Z uvedeného množství surovin vytvoříte 10 až 12 cupcakes, podle velikosti košíčků.
  3. Těsto dejte do papírových košíčků. Výborně se vám bude pracovat s dávkovačem na zmrzlinové kopečky. Do každého kousku dejte jeden bonbon Haribo Pearl Kugeln a zatlačte ho do těsta.
  4. Pečte 30 minut. Plech vyndejte z trouby a nechte cupcakes úplně vychladnout. Mezitím připravte krém.
  5. Do hrnce s nepřilnavým povrchem dejte mléko a zašlehejte do něj solamyl, žloutky a cukr. Přidejte špetku soli. Zahřívejte na nízkou teplotu a stále šlehejte metličkou. Ohřívejte tak dlouho, nevznikne pudink.
  6. Puding přendejte do misky a přikryjte potravinářskou folií. Nechte úplně vychladnout.
  7. Do mísy robota dejte máslo, nasaďte šlehací metlu a šlehejte, než se spojí do pěkného krému. Poté po lžíci přidávejte žloutkový pudink a na střední rychlost zašlehávejte. Střídejte s troškami gelového potravinářského barviva. Pracujte tak dlouho, dokud nebude zašlehané všechno máslo a směs bude mít přesně tak zelenou barvu, jaká se vám bude líbit. Dávejte pozor, aby máslo i pudinkový krém měly stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
  8. Cukrářským sáčkem naneste krém na vychladlé cupcakes a ozdobte bonbony Haribo Pearl Kugeln. Na dně sáčku vám určitě zbydou malé kuličky, které opadaly z bonbonů. I těmi posypte „vánoční stromečky“ a dejte odpočinout do chladu.

PRIMA TIP: Stromečky můžete ozdobit nejen bonbony, ale i mletým kokosem. Budou pak vypadat jako zasněžené.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty