Suroviny
- mleté hovězí maso 1,2 kg
- mozzarella (tyčinky obalované mozzarelly) 12 ks
- majonéza 4 lžíce
- dresink (z modrého sýra) 4 lžíce
- chipotle omáčka 50 ml
- rajčata 1 ks
- cibule
- kyselé okurky 1 ks
- listový salát (trhaný ) 40 g
- bulka (burgerové ) 4 ks
- olej (na smažení) 200 ml
- sůl
- pepř
K přípravě
- gril (nejlépe gril na dřevěné uhlí, ale určitě to zvládne i domácí gril)
Postup přípravy
- Hovězí maso rozdělte na 8 stejně velkých porcí a vytvarujte do kulatých placek, cca 1 cm silných.
- Osolte, opepřete a hoďte na rozpálený gril. Maso grilujte z každé strany cca 4 minuty, aby maso bylo na vrchu propečené, uprostřed růžové a šťavnaté přesně tak, jak to máte rádi nejen u burgerů.
- V mezičase si připravte chipotle majonézu. Chipotle salsu nebo nasekané uzené chipotle papričky smíchejte s majonézou a dejte do ledničky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte tyčinky z mozzarelly. Pomalu, aby nepopraskaly a nevytekl sýr.
- Burger bulky podélně rozřízněte a lehce opečte na grilu společně s masem.
- Vnitřní strany opečených bulek potřete chipotle majonézou. Na spodní bulku dejte trhaný salát, rajče, cibuli, okurku a dvě placky z masa, které potřete dresinkem z modrého sýra.
- Navrch položte 3 osmažené mozzarellové tyčinky.
- Takhle vymazlený burger přiklopte vrškem opečené bulky, abyste dodali tomu svému výtvoru ideální tvar.
TIP:
Burgery musíte dělat nejlépe ze 100% BIO hovězího, v poměru 80 % masa a 20 % tuku, aby byl burger krásně šťavnatý. Pokud máte rádi vege, můžete místo masa použít „nemaso“ nebo třeba grilovanou zeleninu, tofu a jiné dobroty.
Máte chuť?
Legendární burgery z Bejzmentu a další jídlo z nabídky si můžete objednat na webu, Facebooku nebo telefonicky na čísle 731 406 163.