Sekaná v housce s řepovou majonézou

Moje hodnocení
10x

Oblíbili jste si sekanou natolik, že si ji dáte s chutí nejen k nedělnímu obědu s rodinou, ale klidně i jako chuťovku do ruky? Pak je pro vás jako dělaná tato verze v housce, vylepšená řepovou majonézou!

2 porce
60 minut
česká

Suroviny

Řepová majonéza

Ke kompletaci

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Rohlíky nakrájejte na kostičky a namočte je do trochy mléka.
  2. Půl množství slaniny nakrájejte nadrobno, cibuli zbavte slupky a také ji nakrájejte nadrobno. Obojí orestujte v pánvi.
  3. Do větší mísy dejte mleté maso, osolte, prolisujte česnek, přidejte majoránku, pepř, vejce, namočené rohlíky, orestovanou cibuli se slaninou, hořčici a strouhanku.
  4. Vše rukama promíchejte, aby vznikla celistvá hustá hmota, ze které se dají vytvarovat 2 šišky.
  5. Ty pak přendejte na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch šišek položte zbylé plátky slaniny a dejte do trouby péct na 50 minut.
  6. Mezitím připravte majonézu. Je to velmi jednoduché, prostě rozmixujte dohladka majonézu s uvařenou červenou řepou.
  7. Když je sekaná hotová, nechte ji chvilku vychladnout, poté ji nakrájejte na plátky.
  8. Housku rozkrojte, pomažte ji majonézou, na ni dejte lístky řepy či rukoly, položte plátek sekané, na ni plátky nakládaných okurek, horní část housky pomažte trochou majonézy a sekanou přiklopte.

Vyzkoušejte recept na tradiční sekanou jako od babičky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty