Suroviny
- listový salát (směs listových salátů) 200 g
- brambory 300 g
- květák 200 g
- cherry rajčata 250 g
- vlašské ořechy 50 g
- med (med, nejlépe květový pastový) 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- řeřicha (výhonky řeřichy na posypání)
- citron
- sůl
- pepř (čerstvě namletý pepř)
Postup přípravy
- Salátové listy omyjte a důkladně osušte. Květák očistěte, osolte, opepřete, potřete olejem a zabalte do alobalu a dejte grilovat doměkka. Brambory omyjte, nakrájejte na slabé plátky, potřete olejem, osolte a dejte grilovat dozlatova.
- Med zahřejte k varu, přidejte nakrájené ořechy a nechte vychladnout.
- Salátové listy smíchejte s cherry rajčaty, grilovaným květákem, nakrájenými brambory a ořechy v medu. Hotový salát dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a posypte výhonky řeřichy.
PRIMA TIP: Na surovinách záleží! My jsme v našem receptu použili skvělý med, který získal ocenění Regionální potravina. Řeč je o medu květovém – pastovém, který pochází z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje.
Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy v medu 2 Zdroj: Regionální potravina
Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy v medu 2 Zdroj: Regionální potravina
Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy v medu 3 Zdroj: Regionální potravina
Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy v medu 3 Zdroj: Regionální potravina