Regionální potravina

Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy v medu

Moje hodnocení
4x

Jste zapřisáhlým milovníkem vynikajících salátů? Sbíhají se vám sliny, jakmile si představíte spojení čerstvého salátu a medu? Máte rádi nové a netradiční spojení chutí? Tak v tom případě pro vás máme tip, který se skvěle hodí ke grilovaným jídlům, a který z vás udělá mistra v pohoštění přátel a rodiny.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Salátové listy omyjte a důkladně osušte. Květák očistěte, osolte, opepřete, potřete olejem a zabalte do alobalu a dejte grilovat doměkka. Brambory omyjte, nakrájejte na slabé plátky, potřete olejem, osolte a dejte grilovat dozlatova.
  2. Med zahřejte k varu, přidejte nakrájené ořechy a nechte vychladnout.
  3. Salátové listy smíchejte s cherry rajčaty, grilovaným květákem, nakrájenými brambory a ořechy v medu. Hotový salát dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a posypte výhonky řeřichy.

PRIMA TIP: Na surovinách záleží! My jsme v našem receptu použili skvělý med, který získal ocenění Regionální potravina. Řeč je o medu květovém – pastovém, který pochází z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty