redakce Prima FRESH

Salát podle Alexandra Dumase s geniální zálivkou

Moje hodnocení
10x

Dumas otec i syn jsou dodnes proslulí spisovatelé, není ale úplně známé, že byli také velkými labužníky. A. Dumas starší je také autorem kulinárního slovníku, Dictionnaire de Cuisine, a v něm najdeme i recept na báječný salát s mimořádně propracovanou zálivkou.

6 porcí
30 minut
francouzská

Zálivka

Salát

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na zálivku spolu důkladně utřete v hmoždíři nebo v misce na pastu. Můžete také použít elektrický sekáček nebo ponorný mixér, v tom případě dejte suroviny do vyšší nádoby, aby z misky nevylétly.
  2. Pastu přesuňte do velké mísy, přidejte nakrájenou zeleninu a zlehka, ale důkladně promíchejte.
  3. Posypte nadrobno nakrájenými bylinkami.

PRIMA TIP: Dumasův salát je velmi benevolentní, co se použité zeleniny týče. V jiných verzích najdeme i červenou řepu, řapíkatý celer či tuřín, takže o autentičnosti se vedou spory. Nicméně interesantní, promyšlená krémovitá zálivka s pikantně vyváženou chutí je dílem autora Tří mušketýrů zcela nepochybně.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty