Suroviny
- lilek 1/2 ks
- cuketa 1 ks
- červená paprika 1 ks
- cherry rajčata 8 ks
- cibule 2 ks
- grilovací klobása (čerstvé,malé) 8 ks
- halloumi sýr 1 ks (240 g)
- česnek 4 stroužky
- bylinky (čerstvé (šalvěj, oregano, tymián, rozmarýn...)) 1 hrst
- olivový olej 5 lžic
- balzamikový ocet 2 lžíce
- semínka (piniová )
- rukola (k podávání)
- pečivo (čerstvý k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 stupňů a plech vyložte pečicím papírem.
- Lilek a cuketu nakrájejte na kostky, očištěnou pariku na čtverečky, cherry rajčata na půlky, cibule na tenké klínky, klobásky na kousky velikosti sousta, sýr halloumi na silnější plátky, česnek na silné plátky a bylinky nasekejte nadrobno.
- Vše promíchejte na plechu, pořádně pokapejte olivovým olejem, něžně zakapejte balzamikovým octem, přiměřeně osolte a opepřete.
- Dejte do trouby na 15 minut, potom promíchejte a pečte dalších 10 minut. Ještě jednou promíchejte a pečte dalších 5 minut se zapnutou funkcí grilu.
- Podávejte posypané opraženými piniovými semínky, s rukolou a čerstvým pečivem.
S Klárou v kuchyni: Pečená zelenina s klobáskami a sýrem halloumi 2 Zdroj: Klára Michalová