S Klárou v kuchyni: Pečená zelenina s klobáskami a sýrem halloumi
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Pečená zelenina s klobáskami a sýrem halloumi
Zdroj:
Klára Michalová
Nápadů na jednoduché letní večeře není nikdy dost. Ideální je nakrájet spoustu letní zeleniny ze zahrádky, dát ji do pekáče a upéct. Stačí přidat čerstvé bylinky a výborný kyperský sýr halloumi, který se krásně opeče, ale nerozteče, a během chvíle máte výtečnou lehkou večeři skoro bez práce.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 190 stupňů a plech vyložte pečicím papírem.
-
Lilek a cuketu nakrájejte na kostky, očištěnou pariku na čtverečky, cherry rajčata na půlky, cibule na tenké klínky, klobásky na kousky velikosti sousta, sýr halloumi na silnější plátky, česnek na silné plátky a bylinky nasekejte nadrobno.
-
Vše promíchejte na plechu, pořádně pokapejte olivovým olejem, něžně zakapejte balzamikovým octem, přiměřeně osolte a opepřete.
-
Dejte do trouby na 15 minut, potom promíchejte a pečte dalších 10 minut. Ještě jednou promíchejte a pečte dalších 5 minut se zapnutou funkcí grilu.
-
Podávejte posypané opraženými piniovými semínky, s rukolou a čerstvým pečivem.
S Klárou v kuchyni: Pečená zelenina s klobáskami a sýrem halloumi 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Pečená zelenina s klobáskami a sýrem halloumi 2
Zdroj:
Klára Michalová