S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou
Zdroj:
Klára Michalová
Když udeří plískanice a začne foukat nepříjemný podzimní vítr, je načase uchýlit se k zahřívacím jídlům, která umějí pohladit na duši. Přesně takový je čočkový kotlík, který je o dost hustší než polévka, ale zase to není žádná suchá kaše, ale pěkně šťavnatý pokrm, plný chutí a vůní.
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo. Mezitím vezměte čerstvé klobásky a vymačkejte ze střívek maso velikosti sousta. Přidejte je k cibuli a osmažte, až se maso zatáhne a lehce opeče dozlatova.
-
Poté přihoďte mrkev nakrájenou na čtvrtkolečka, papriku na kostičky a řapíky z magoldu na plátky. Po chvíli restování přihoďte rajčata nakrájená na kostičky.
-
Když pustí šťávu a zelenina se krásně rozvoní, přidejte bokové listy, rajčatový protlak, římský kmín a uzenou i pálivou papriku. Nechte rozvonět a zalijte horkou vodou.
-
Přisypte propláchnutou čočku a brambory nakrájené na malé kostičky. Osolte, přidejte sušenou saturejku, přiveďte k varu, stáhněte oheň a pod pokličkou vařte 30–35 minut, až bude čočka měkká.
-
Poté přilijte vinný ocet, případně ještě dochuťte solí a nakonec vsypte nasekané listy mangoldu a libeček.
S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou 2
Zdroj:
Klára Michalová