Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou
Když udeří plískanice a začne foukat nepříjemný podzimní vítr, je načase uchýlit se k zahřívacím jídlům, která umějí pohladit na duši. Přesně takový je čočkový kotlík, který je o dost hustší než polévka, ale zase to není žádná suchá kaše, ale pěkně šťavnatý pokrm, plný chutí a vůní.
do 1 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- olivový olej 1 lžíce
- velká cibule 1 ks
- čerstvé grilovací klobásky (pikantní nebo bylinkové) 4 ks
- velká mrkev 1 ks
- červená paprika 1 ks
- mangold 3 velké listy
- rajčata 3 ks
- bobkový list 4 ks
- rajčatový protlak 2 lžíce
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- pálivá paprika 1/2 lžičky
- uzená paprika 1 lžička
- horká voda 1,4 litru
- čočka Beluga 300 g
- brambory 5 ks
- sušená saturejka 1 lžička
- sůl
- vinný ocet 2 lžíce
- libeček, nasekaný 1 hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na olivovém oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo. Mezitím vezměte čerstvé klobásky a vymačkejte ze střívek maso velikosti sousta. Přidejte je k cibuli a osmažte, až se maso zatáhne a lehce opeče dozlatova.
- Poté přihoďte mrkev nakrájenou na čtvrtkolečka, papriku na kostičky a řapíky z magoldu na plátky. Po chvíli restování přihoďte rajčata nakrájená na kostičky.
- Když pustí šťávu a zelenina se krásně rozvoní, přidejte bokové listy, rajčatový protlak, římský kmín a uzenou i pálivou papriku. Nechte rozvonět a zalijte horkou vodou.
- Přisypte propláchnutou čočku a brambory nakrájené na malé kostičky. Osolte, přidejte sušenou saturejku, přiveďte k varu, stáhněte oheň a pod pokličkou vařte 30–35 minut, až bude čočka měkká.
- Poté přilijte vinný ocet, případně ještě dochuťte solí a nakonec vsypte nasekané listy mangoldu a libeček.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))