návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou

Hodnoceno: 6x
4–6 porce
do 1 hodiny
S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou
Když udeří plískanice a začne foukat nepříjemný podzimní vítr, je načase uchýlit se k zahřívacím jídlům, která umějí pohladit na duši. Přesně takový je čočkový kotlík, který je o dost hustší než polévka, ale zase to není žádná suchá kaše, ale pěkně šťavnatý pokrm, plný chutí a vůní.

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo. Mezitím vezměte čerstvé klobásky a vymačkejte ze střívek maso velikosti sousta. Přidejte je k cibuli a osmažte, až se maso zatáhne a lehce opeče dozlatova.
  2. Poté přihoďte mrkev nakrájenou na čtvrtkolečka, papriku na kostičky a řapíky z magoldu na plátky. Po chvíli restování přihoďte rajčata nakrájená na kostičky.
  3. Když pustí šťávu a zelenina se krásně rozvoní, přidejte bokové listy, rajčatový protlak, římský kmín a uzenou i pálivou papriku. Nechte rozvonět a zalijte horkou vodou.
  4. Přisypte propláchnutou čočku a brambory nakrájené na malé kostičky. Osolte, přidejte sušenou saturejku, přiveďte k varu, stáhněte oheň a pod pokličkou vařte 30–35 minut, až bude čočka měkká.
  5. Poté přilijte vinný ocet, případně ještě dochuťte solí a nakonec vsypte nasekané listy mangoldu a libeček.
S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))