Suroviny
- listové těsto (chlazené, vyválené) 1 ks
- polotučný tvaroh 1/2 vaničky (125 g)
- brynza 50 g
- citronová kůra (nastrouhaná, bio )
- vejce 2 ks
- zelený chřest (s tenčími stonky) 1 svazek
- mražený hrášek 1 hrst
- jedlé květy (na ozdobu)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Hotové vyválené těsto rozložte na plech i s papírem na pečení a v půlce ho rozřízněte. U obou obdélníků přehněte 1cm okraje dovnitř a přimáčkněte vidličkou (tím připravíte rámeček).
- V míse smíchejte polotučný tvaroh, brynzu, 1 nasekanou jarní cibulku, sůl, pepř, citronovou kůru a 1 vejce. Směs rozprostřete na obdélníky z těsta kromě okrajů.
- Na náplň rozložte tenké stonky zeleného chřestu, tuhé konce předtím odkrojte a pokud je potřeba, spodní třetinu stonků oloupejte. Ke spodní části stonků nasypte do volných mezer mražený hrášek a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Zeleninu lehce zamáčkněte do náplně.
- Volné okraje z těsta potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů 15–20 minut dozlatova.
- Hotový koláč můžete dozdobit jedlými kvítky.
Vyzkoušejte teké delikátní chřestovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Chřestová polévka – jemný krém s delikátní chutí