S Klárou v kuchyni: Chřestový koláč z listového těsta připomíná jedlou zahrádku

Moje hodnocení
13x

Pokud hledáte nápad na ideální pohoštění na jakoukoli jarní oslavu, právě jste ho našli :) Slaný koláč, kterému říkám "zahrádka", určitě všem spolustolovníkům vykouzlí úsměv na tváři už od pohledu a podruhé, až ho ochutnají.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hotové vyválené těsto rozložte na plech i s papírem na pečení a v půlce ho rozřízněte. U obou obdélníků přehněte 1cm okraje dovnitř a přimáčkněte vidličkou (tím připravíte rámeček).
  2. V míse smíchejte polotučný tvaroh, brynzu, 1 nasekanou jarní cibulku, sůl, pepř, citronovou kůru a 1 vejce. Směs rozprostřete na obdélníky z těsta kromě okrajů.
  3. Na náplň rozložte tenké stonky zeleného chřestu, tuhé konce předtím odkrojte a pokud je potřeba, spodní třetinu stonků oloupejte. Ke spodní části stonků nasypte do volných mezer mražený hrášek a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Zeleninu lehce zamáčkněte do náplně.
  4. Volné okraje z těsta potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů 15–20 minut dozlatova.
  5. Hotový koláč můžete dozdobit jedlými kvítky.

Vyzkoušejte teké delikátní chřestovou polévku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Chřestová polévka – jemný krém s delikátní chutí

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty