reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Rýžovo-zeleninové placky s hořčičnou omáčkou
Autor: isifa.com Rýžovo-zeleninové placky s hořčičnou omáčkou

Rýžovo-zeleninové placky s hořčičnou omáčkou

Hodnoceno: 0x
Pokud chcete připravit netradiční přílohu nebo drobné chuťovky, vyzkoušejte rýžovo-zeleninové placky a doplňte je lahodnou hořčičnou omáčkou.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Na hořčičnou omáčku:

reklama

Postup

  1. Rýži vařte asi 20 minut v ½ l osolené vody, přeceďte ji přes síto a nechte okapat.
  2. Jarní cibulku omyjte, očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Mrkev a cuketu omyjte, oškrabejte, resp. oloupejte a najemno nastrouhejte. Zeleninu smíchejte s rýží, vejci, moukou, sýrem a hořčicí. Dobře promíchejte a ochuťte solí a paprikou.
  3. Na velké pánvi rozpalte máslo. Rýžovo-zeleninovou hmotu lžící dávejte na pánev, vytvořte z ní malé placky a na střední teplotě pečte pár minut po obou stranách do zlatohněda.
  4. Omáčka: ve velkém hrnci uveďte do varu víno. Vmíchejte smetanu a zakysanou smetanu a nechte chvilku povařit. Vmíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem.

reklama

reklama