Suroviny
- dlouhozrnná rýže
- Mléko 500 ml
- Kandované ovoce
- Mango
- Rum
- Želatina
- Cukr
- vanilkový cukr
- Sůl
Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- V hrnci svařte mléko se špetkou kvalitní soli. Do misky si připravte kandované ovoce, pokapejte ho rumem a nechte chvíli nasát. V další mističce si připravte želatinu, nejlépe plátkovou, protože není náročná na přípravu.
- Propláchnutou dlouhozrnnou rýži přidejte do mléka, promíchejte a přisypte asi dvě lžíce cukru.
- Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte zrníčka a oboje přidejte do hrnce.
- Když se mléko odpaří a rýže je měkká, vyndejte vanilkový lusk a vmíchejte kandované ovoce s rumem. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte ji do rýže. Horkou směs nandejte do připravených skleniček, nechte chvíli zchladnout a pak přemístěte do lednice.
- Mezitím si v míse našlehejte šlehačku. Vychlazenou rýži vyndejte z ledničky, navrstvěte nakrájené mango a navrch dejte trochu šlehačky. Můžete ozdobit lístkem čerstvé máty a podávejte.