Rizoto s čerstvými rajčaty

Moje hodnocení
4x

Správně připravené rizoto je ze své podstaty uspokojujícím pokrmem, jejž si nejlépe vychutnáte po dlouhém náročném dni. Přimícháním na kostičky pokrájených čerstvých rajčat a trochy citronové kůry dostává měkká, nadýchaná rýže příjemnou chuť i aroma.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V rendlíku či hrnci na mírném až středním plameni zvolna přiveďte k varu vývar.
  2. Ve velkém rendlíku či hrnci na středním plameni nechte rozpustit 25 g (1 a ½ lžíce) másla s 1 lžící olivového oleje. Jakmile začne směs pěnit, přihoďte šalotku a celer. Za stálého míchání restujte 2 minuty doměkka. Pak přidejte ančovičku a za stálého míchání restujte, dokud se ve směsi nerozpustí.
  3. Nyní do hrnce nasypte rýži a dobře ji se směsí promíchejte. Pak přilijte 150 ml pobublávajícího vývaru a všechna pasírovaná rajčata nebo pyré. Osolte a opepřete a poté za stálého míchání vařte, dokud rýže tekutiny z větší části nenasákne. Následně přilijte dalších 150 ml horkého vývaru a takto opakujte, dokud nespotřebujete všechen vývar a rýže není uvařená.
  4. Do horké rýže vmíchejte zbylé máslo a poté též rajčata, citronovou kůru a petrželovou nať.
  5. Posypte nastrouhaným parmazánem a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty