návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rizoto s čerstvými rajčaty

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Risotto s čerstvými rajčaty
Autor: Košík plný rajčat Risotto s čerstvými rajčaty
Správně připravené rizoto je ze své podstaty uspokojujícím pokrmem, jejž si nejlépe vychutnáte po dlouhém náročném dni. Přimícháním na kostičky pokrájených čerstvých rajčat a trochy citronové kůry dostává měkká, nadýchaná rýže příjemnou chuť i aroma.

Postup

  1. V rendlíku či hrnci na mírném až středním plameni zvolna přiveďte k varu vývar.
  2. Ve velkém rendlíku či hrnci na středním plameni nechte rozpustit 25 g (1 a ½ lžíce) másla s 1 lžící olivového oleje. Jakmile začne směs pěnit, přihoďte šalotku a celer. Za stálého míchání restujte 2 minuty doměkka. Pak přidejte ančovičku a za stálého míchání restujte, dokud se ve směsi nerozpustí.
  3. Nyní do hrnce nasypte rýži a dobře ji se směsí promíchejte. Pak přilijte 150 ml pobublávajícího vývaru a všechna pasírovaná rajčata nebo pyré. Osolte a opepřete a poté za stálého míchání vařte, dokud rýže tekutiny z větší části nenasákne. Následně přilijte dalších 150 ml horkého vývaru a takto opakujte, dokud nespotřebujete všechen vývar a rýže není uvařená.
  4. Do horké rýže vmíchejte zbylé máslo a poté též rajčata, citronovou kůru a petrželovou nať.
  5. Posypte nastrouhaným parmazánem a ihned podávejte.
Risotto s čerstvými rajčaty
Autor: Košík plný rajčat Risotto s čerstvými rajčaty

Košík plný rajčat
Jenny Linford

Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů.

Tato kniha však nenabízí pouze nahodilý výčet stokrát viděných a vyzkoušených receptů – naleznete v ní totiž více než 75 receptů na skutečně originální rajčatové pokrmy, jež těží z charakteristické chuti této fantastické ingredience. Recepty jsou navíc proloženy zajímavými články, jež se týkají jak šlechtění či pěstování rajčat, tak jejich skladování či zpracování. Sáhněte proto i vy do Košíku plného rajčat a vytáhněte z něj recept, který nejlépe vyhoví vašim chuťovým preferencím!

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: risotto , rizoto , rajčata , Hlavní jídla , Italská kuchyně

Přečtěte si také