Řízek s bramborovým salátem
Zdroj: Slepičárna blog
Řízek s bramborovým salátem
Zdroj:
Slepičárna blog
Není nad krásně křupavý, zlatavý a poctivě usmažený řízek. Někdo má rád kuřecí, jiní si rádi dopřejí variantu z vepřového. A co k němu nemůže chybět? No přece bramborový salát! :)
Postup přípravy
-
Nakrájejte plátky krkovice, přes pevnou potravinářskou fólii je klouby prstů natlučte. Maso osolte, opepřete a vetřete sušený česnek.
-
Připravte si trojobal. Krkovice obalte nejdříve v hladké mouce, pak ve vajíčku vyšlehaném se solí, pepřem, hořčicí a smetanou. Nakonec maso obalte ve strouhance.
-
Řízky smažte ponořené v pánvi na mixu sádla s olejem dozlatova z obou stran.
-
Troubu předehřejte na 100 °C, plech vyložte plátky chleba a navrch rozložte smažené řízky. Vložte do trouby a nechte ještě asi 10 minut dojít. Řízky zůstanou krásně šťavnaté.
-
Řízky podávejte s citronem, bramborovým salátem a nasekanou petrželkou.
-
Bramborový salát: Brambory i se slupkou uvařte na skus. Podle velikosti se čas různí, mě to trvalo asi 40 minut. Slijte a nechte je vychladnout. Pak brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přendejte je do větší mísy.
-
Oloupejte mrkve, celer a petržele, nakrájejte na menší kostičky a uvařte na skus ve vodě. Poté je slijte do cedníku, nechte je okapat a vychladnout.
-
Oloupané šalotky, okurky nadrobno nakrájejte. Uvařte vejce, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte do mísy a promíchejte.
-
Zlehka vmíchejte majonézu, hořčici, dochuťte solí a pepřem. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a nechte salát v chladu ideálně přes noc uležet. Pak jej ještě promíchejte a případně dochuťte ještě solí a pepřem. Podávejte s řízkem.
Řízek s bramborovým salátem 2
Zdroj: Slepičárna blog
Řízek s bramborovým salátem 2
Zdroj:
Slepičárna blog