Suroviny
- halibut (filety,s kůží nebo bez, jak máte raději) 2 ks
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- chilli (drcené(nemusí být))
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Salát
- fenykl (čerstvý ) 1 bulva
- pomeranč 1 ks
- sekané mandle 1 hrst
- sušené rozinky (namočené v bílém víně) 1 hrst
- sůl (vločková)
- olivový olej
- citronová šťáva (z 1 citronu)
Článek
20 fantastických receptů z mořských ryb
Na dovolené si jistě řada z vás dopřává skvělé mořské ryby. My pro vás máme výběr receptů pro chvíle, kdy na tresku nebo třeba mořského vlka dostanete chuť doma! :)
Postup přípravy
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a zprudka na něm osmažte kousky ryby, až maso zbělá. Trvá to jen několik minut. Rybu vyjměte a uchovejte v teple.
- Na salát fenykl očistěte, dobře opláchněte, osušte a nakrájejte na velmi jemné plátky. Rozložte je na velký talíř, na ně položte plátky pomeranče (z nichž jste vyndali pecičky), rozinky ve víně, mandle a sůl.
- Salát i rybu zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou a podávejte.