návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Restovaný halibut s fenyklovým salátem

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Restovaný halibut s fenyklovým salátem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Restovaný halibut s fenyklovým salátem
Bělomasé mořské ryby, jako je halibut (platýs obecný), vynikají jemným, lahodným masem a rychlou přípravou – přesně ta pravá vánoční alternativa. Spojení chuti a vůně rybího masa s jemným anýzovým přídechem zeleninového fenyklu je nepřekonatelné.

Článek

Parmice plněné pomerančem a bobkovým listem Foto:

20 fantastických receptů z mořských ryb

Na dovolené si jistě řada z vás dopřává skvělé mořské ryby. My pro vás máme výběr receptů pro chvíle, kdy na tresku nebo třeba mořského vlka dostanete chuť doma! :)

Postup

  1. V nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a zprudka na něm osmažte kousky ryby, až maso zbělá. Trvá to jen několik minut. Rybu vyjměte a uchovejte v teple.
  2. Na salát fenykl očistěte, dobře opláchněte, osušte a nakrájejte na velmi jemné plátky. Rozložte je na velký talíř, na ně položte plátky pomeranče (z nichž jste vyndali pecičky), rozinky ve víně, mandle a sůl.
  3. Salát i rybu zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou a podávejte.

PRIMA TIP: Fenykl je senzační zimní zelenina (dá se pěstovat i u nás), která sezonu popírá svěží barvou i chutí. Zatím jsme ji, na rozdíl od Italů a Francouzů, mnoho šancí nedali, a je to škoda. Pokud vám vadí „lékárenské“ aroma, vězte, že po osmažení fenyklu na másle nebo lépe olivovém oleji značně vyprchá, ale křupavost fenyklu zůstane – salát nakonec můžete vyzkoušet i takto, v teplé variantě.

Restovaný halibut s fenyklovým salátem  Foto: Restovaný halibut s fenyklovým salátem; foto: L.A. CREATIVE FOOD