Suroviny
- pstruh (celí vykuchaní pstruzi) 2 ks
- česnek 1 stroužek
- hladkolistá petržel 2 hrsti
- brambory 300 g
- zeleninový vývar 100 ml
- červená cibule 1 ks
- vinný ocet 1 lžíce
- citron 1 ks
- pažitka (čerstvě nasekaná ) 1 hrst
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citronem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.
- Očištěné brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka.
- Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte horký vývar a pažitku.
- Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapejte citronem.
PRIMA TIP: Kvalitního pstruha z našich chovů, pstruha duhového, oceněného značkou Klasa, seženete v Rybářství Kolář.Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz, kde najdete spoustu zajímavých receptů, rad a inspirace.
Pstruh s vídeňským bramborovým salátem 2 Zdroj: akademiekvality.cz