archiv akademiekvality.cz

Pstruh s vídeňským bramborovým salátem

Moje hodnocení
0x

Ryby jsou velmi zdravé a v případě některých živin jen těžce zastupitelné. V Česku jich však konzumujeme poměrně málo. To možná souvisí s faktem, že rybu mnohdy nedostaneme upravenou tak, aby nám chutnala. Což takhle dát si pečeného pstruha, jednu ze středně tučných ryb, která se prohání i našimi vodami? Má velmi jemné, chutné libové maso s jemným lístkováním a s vídeňským bramborovým salátem tvoří dvojku, kterou si zamilujete. Vídeňský bramborový salát je navíc velmi lehký a jeho nakyslá chuť k rybě skvěle pasuje.

2 porce
60 minut

Suroviny

  • celí vykuchaní pstruzi 2 ks
  • česnek 1 stroužek
  • hladkolistá petržel 2 hrsti
  • brambory 300 g
  • zeleninový vývar 100 ml
  • červená cibule 1 ks
  • vinný ocet 1 lžíce
  • citron 1 ks
  • čerstvě nasekaná pažitka 1 hrst
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citronem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.
  2. Očištěné brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka.
  3. Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte horký vývar a pažitku.
  4. Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapejte citronem.

PRIMA TIP: Kvalitního pstruha z našich chovů, pstruha duhového, oceněného značkou Klasa, seženete v Rybářství Kolář. Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz, kde najdete spoustu zajímavých receptů, rad a inspirace.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty