Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pstruh s vídeňským bramborovým salátem
Ryby jsou velmi zdravé a v případě některých živin jen těžce zastupitelné. V Česku jich však konzumujeme poměrně málo. To možná souvisí s faktem, že rybu mnohdy nedostaneme upravenou tak, aby nám chutnala. Což takhle dát si pečeného pstruha, jednu ze středně tučných ryb, která se prohání i našimi vodami? Má velmi jemné, chutné libové maso s jemným lístkováním a s vídeňským bramborovým salátem tvoří dvojku, kterou si zamilujete. Vídeňský bramborový salát je navíc velmi lehký a jeho nakyslá chuť k rybě skvěle pasuje.
do 1 hodiny
2 porce
Suroviny (2 porce)
- celí vykuchaní pstruzi 2 ks
- česnek 1 stroužek
- hladkolistá petržel 2 hrsti
- brambory 300 g
- zeleninový vývar 100 ml
- červená cibule 1 ks
- vinný ocet 1 lžíce
- citron 1 ks
- čerstvě nasekaná pažitka 1 hrst
- olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citronem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.
- Očištěné brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka.
- Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte horký vývar a pažitku.
- Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapejte citronem.
PRIMA TIP: Kvalitního pstruha z našich chovů, pstruha duhového, oceněného značkou Klasa, seženete v Rybářství Kolář.
Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz, kde najdete spoustu zajímavých receptů, rad a inspirace.
Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz, kde najdete spoustu zajímavých receptů, rad a inspirace.