návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem

2 porce
do 30 minut
Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem
Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem Autor: Kitchen Story
Vyzkoušejte doma palačinky z pohankové mouky a ještě navíc naslano! Skvěle se k nim hodí špenát, kozí sýr a navrch volské oko!

Postup

  1. V misce smíchejte ingredience na slané těsto palačinek. Mouku, vejce, mléko, vodu, olivový olej, sůl a pepř dobře promíchejte a vytvořte hladké těsto.
  2. Pánev rozehřejte a zakápněte lehce olivovým olejem, na kterém vytvořte palačinky. Těsto na pánev nalijte pomocí naběračky a krouživým pohybem druhé ruky ho rozprostřete po celém dnu pánve. Jakmile zezlátne, obraťte a opečte i z druhé strany.
  3. Na zvláštní pánvi připravte špenátovou náplň. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem. Přihoďte dobře omytý čerstvý špenát a nechte zavadnout. Osolte, opepřete a dejte bokem.
  4. Na stejné pánvi můžete opět na másle udělat volská oka. Vejce rozklepněte do pánve, lehce osolte a opepřete. Počkejte, dokud se bílky neudělají a žloutky přitom zůstanou tekuté.
  5. Hotové pohankové palačinky naplňte špenátovou náplní, navrch dejte kozí sýr a trochu čerstvého tymiánu. Okraje palačinky zahněte tak, že vytvoříte čtverec. Nahoru nakonec přijde volské oko.

Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem 2 Foto: Pohanková palačinka se špenátem a kozím sýrem; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.