Suroviny
- hladká mouka 250 g
- celozrnná mouka (jemně mletá) 500 g
- skořice 1 lžička
- muškátový oříšek (mletý ) 1/2 lžičky
- třtinový cukr 400 g
- podmáslí 600 ml
- vejce 2 ks
- máslo 100 g
- vlašské ořechy 100 g
- mořská sůl 3/4 lžičky
Postup přípravy
- Do hluboké mísy prosejte hladkou mouku, kypřicí prášek, koření a sůl.
- Přidejte celozrnnou mouku a znovu prosejte. Přimíchejte cukr.
- Zvlášť vyšlehejte vejce do pěny a promíchejte s rozpuštěným (ne teplým) máslem a podmáslím. Tekutou směs zapracujte do suchých surovin a nakonec přidejte ořechy.
- Těsto nalijte do obdélníkové vysoké formy 30 x 11 x 6 cm vyložené pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 60 min.
- Po vychladnutí krájejte na cca 1 cm plátky.
Podmáslový chlebíček s ořechy 2