Podmáslový chlebíček s ořechy

Moje hodnocení
0x

Sladký podmáslový chlebíček s ořechy vám zachutná jako snídaně, ale klidně i během dne, hezky s hrnkem kávy. Je vláčný a jeho ořechová chuť je famózní.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • hladká mouka 250 g
  • celozrnná mouka, jemně mletá 500 g
  • kypřicí prášek 1 pytlíček
  • skořice 1 lžička
  • mletý muškátový oříšek 1/2 lžičky
  • mořská sůl 3/4 lžičky
  • třtinový cukr 400 g
  • podmáslí 600 ml
  • vejce 2 ks
  • máslo 100 g
  • vlašské ořechy 100 g

Postup přípravy

  1. Do hluboké mísy prosejte hladkou mouku, kypřicí prášek, koření a sůl.
  2. Přidejte celozrnnou mouku a znovu prosejte. Přimíchejte cukr.
  3. Zvlášť vyšlehejte vejce do pěny a promíchejte s rozpuštěným (ne teplým) máslem a podmáslím. Tekutou směs zapracujte do suchých surovin a nakonec přidejte ořechy.
  4. Těsto nalijte do obdélníkové vysoké formy 30 x 11 x 6 cm vyložené pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 60 min.
  5. Po vychladnutí krájejte na cca 1 cm plátky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka


Přečtěte si také

Recepty