Suroviny
- těstoviny (pipe rigate) 400 g
- kuřecí prsa (s kostí a kůží) 4 ks
- fenykl (větší ) 1 ks
- pomerančový džus 1/2 l
- rukola 4 hrsti
- piniové oříšky 30 g
- česnek 1 stroužek
- parmazán (strouhaný ) 4 lžíce
- olivový olej 200 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Nejprve fenykl očistěte, vykrojte z něj košťál a poté nakrájejte na menší kousky.
- Takto připravený fenykl dejte do hrnce, zalijte pomerančovým džusem a vařte doměkka.
- Z rukoly, oříšků, česneku, oleje, soli a parmazánu si připravte pesto. Dá se připravovat v hmoždíři nebo mixéru. Druhý způsob je jednodušší, avšak při delším mixování se pesto zahřívá a může se vám oddělovat. Pokud se vám to stane, dejte ho vychladit a poté znovu promíchejte.
- Kuřecí prsa osolte, opepřete a opečte z obou stran na oleji. Maso přendejte na plech a dopékejte v předehřáté troubě na 180 °C asi deset minut. Díky kosti je maso šťavnatější.
- Uvařené těstoviny vložte na pánev, přidejte fenykl i se šťávou z džusu, která vám vznikla, společně prohřejte, stáhněte z ohně a promíchejte s pestem.
- Těstoviny nandejte na talíř a na ně posaďte překrojené kuřecí prso.