Ella Woodward

Pikantní miso salát s lilkem a brokolicí

Moje hodnocení
12x

Měkký pečený lilek a křupavá brokolice tvoří příjemný kontrast, o zážitek se však postará dresink z miso pasty a limetové šťávy. Miso pasta se vyrábí fermentací sójových bobů se speciální houbou a mořskou solí, její barva a intenzita chuti se liší dle délky zrání. Slanost past vyvažuje pikantnost limety a štiplavost zázvoru, dresink se tak hodí i na další asijská jídla – na zeleninové stir fry, polévku nebo salát. Tento salát můžete jíst teplý nebo studený jako v bistru u Elly.

2 porce
60 minut

Salát

Dresink

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Lilek nakrájejte na kousky.
  2. Na dresink oloupejte zázvor a nastrouhejte ho do mixéru typu kutr nebo na smoothie. Přidejte miso pastu, limetovou šťávu, ocet a olej, zlehka opepřete a rozmixujte dohladka. Podle chuti osolte a opepřete. Pokud nechcete použít mixér, rozmíchejte miso pastu v 1 lžíci vroucí vody a prošlehejte vidličkou s ostatními surovinami na dresink.
  3. V dresinku obalte kousky lilku a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 30–35 minut.
  4. Mezitím očistěte brokolici a rozkrájejte ji na růžičky. Vmíchejte ji k lilku, přepněte na funkci gril a pečte ještě 10 minut, až brokolice lehce zhnědne a lilek změkne a zezlátne.
  5. Upečenou zeleninu posypte chilli vločkami a sezamovým semínkem. Koriandr nasekejte nadrobno a přidejte k zelenině.

Další výtečné recepty z nové Veganské kuchařky Elly Woodward najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ella Woodward

Knihy Omega Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty