Pikantní hovězí polévka
Zdroj: Marek Kučera
Pikantní hovězí polévka
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Budete potřebovat dva velké hrnce. Do jednoho dejte studenou vodu. Přidejte zázvor, jarní cibulku, víno a kousky masa. Hrnec přikryjte, uveďte do varu, snižte příkon a pozvolna vařte 10 minut. Pak vypněte příkon a hrnec dejte stranou.
-
V druhém hrnci rozehřejte olej na středním stupni, vsypte sečuánský pepř, stroužky česneku a kousky cibule, badyán a bobkové listy. Smažte asi 5 až 10 minut, až začne česnek a cibule měknout. Přidejte fazolovou pastu, pak rajčata a smažte 2 minuty. Nakonec vmíchejte sójovou omáčku a cukr. Příkon vypněte.
-
Z prvního hrnce teď vyberte maso, zázvor a jarní cibulku a přesuňte je do druhého. Navrch přeceďte vývar z prvního hrnce. Postavte na plotýnku na vysoký příkon a přidejte mandarinkovou kůru. Přikryjte, polévku uveďte do varu, snižte na velmi mrný příkon a zvolna vařte 1 až 3 hodiny.
-
Příkon vypněte a polévku nechte stát přikrytou ještě jednu hodinu, aby se vůně a chutě promísily. Před podáváním ji znovu uveďte do varu. Nudle uvařte v jiném hrnci v čisté vodě, rozdělte je do misek, zalijte polévkou a ozdobte jarní cibulkou a koriandrem.
-
Pikantní hovězí polévka
Zdroj: Marek Kučera
Pikantní hovězí polévka
Zdroj:
Marek Kučera
Další zajímavé recepty na husté zimní polévky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: