návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pikantní hovězí polévka

8–10 porcí
nad 2 hodiny
Pikantní hovězí polévka
Autor: Marek Kučera Pikantní hovězí polévka
Asijský původ nezapře a tím je její půvab dán. Je nesmírně silná a nádherně voňavá. Zimu úžasně nažhaví a hovězí polévku možná už nikdy nebudete chtít připravovat jinak.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Budete potřebovat dva velké hrnce. Do jednoho dejte studenou vodu. Přidejte zázvor, jarní cibulku, víno a kousky masa. Hrnec přikryjte, uveďte do varu, snižte příkon a pozvolna vařte 10 minut. Pak vypněte příkon a hrnec dejte stranou.
  2. V druhém hrnci rozehřejte olej na středním stupni, vsypte sečuánský pepř, stroužky česneku a kousky cibule, badyán a bobkové listy. Smažte asi 5 až 10 minut, až začne česnek a cibule měknout. Přidejte fazolovou pastu, pak rajčata a smažte 2 minuty. Nakonec vmíchejte sójovou omáčku a cukr. Příkon vypněte.
  3. Z prvního hrnce teď vyberte maso, zázvor a jarní cibulku a přesuňte je do druhého. Navrch přeceďte vývar z prvního hrnce. Postavte na plotýnku na vysoký příkon a přidejte mandarinkovou kůru. Přikryjte, polévku uveďte do varu, snižte na velmi mrný příkon a zvolna vařte 1 až 3 hodiny.
  4. Příkon vypněte a polévku nechte stát přikrytou ještě jednu hodinu, aby se vůně a chutě promísily. Před podáváním ji znovu uveďte do varu. Nudle uvařte v jiném hrnci v čisté vodě, rozdělte je do misek, zalijte polévkou a ozdobte jarní cibulkou a koriandrem.

 

  1.  
Reklama
Pikantní hovězí polévka
Autor: Marek Kučera Pikantní hovězí polévka

Další zajímavé recepty na husté zimní polévky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vánoční číslo časopisu Prima FRESH

Prožijte překrásné sváteční dny a veselou zimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama