Pikantní hovězí polévka

Moje hodnocení
1x

Asijský původ nezapře a tím je její půvab dán. Je nesmírně silná a nádherně voňavá. Zimu úžasně nažhaví a hovězí polévku možná už nikdy nebudete chtít připravovat jinak.

8 porcí
120 minut
asijská

Suroviny

  • studená voda 4 litry
  • čerstvý zázvor 6 plátků
  • jarní cibulky, opláchnuté a rozkrojené 3 ks
  • sladké víno 60 ml
  • hovězí hrudí, nakrájené na kostky 1,5 kg
  • rostlinný olej 3 lžíce
  • sečuánský pepř 1–2 lžíce
  • oloupané palice česneku 2 ks
  • badyán 5 ks
  • velká cibule nakrájená nahrubo 1 ks
  • bobkový list 4 ks
  • pikantní fazolová pasta ( v orientálních obchodech) 60 ml
  • velké rajče nakrájené nadrobno 1 ks
  • světlá sójová omáčka 1 lžíce
  • krupicový cukr 1 lžíce
  • sušená mandarinková kůra 1 velký kousek
  • nudle dle vlastního výběru (soba, rýžové, ramen) 400 g
  • nakrájená jarní cibulka a čerstvý koriandr na ozdobu

Postup přípravy

  1. Budete potřebovat dva velké hrnce. Do jednoho dejte studenou vodu. Přidejte zázvor, jarní cibulku, víno a kousky masa. Hrnec přikryjte, uveďte do varu, snižte příkon a pozvolna vařte 10 minut. Pak vypněte příkon a hrnec dejte stranou.
  2. V druhém hrnci rozehřejte olej na středním stupni, vsypte sečuánský pepř, stroužky česneku a kousky cibule, badyán a bobkové listy. Smažte asi 5 až 10 minut, až začne česnek a cibule měknout. Přidejte fazolovou pastu, pak rajčata a smažte 2 minuty. Nakonec vmíchejte sójovou omáčku a cukr. Příkon vypněte.
  3. Z prvního hrnce teď vyberte maso, zázvor a jarní cibulku a přesuňte je do druhého. Navrch přeceďte vývar z prvního hrnce. Postavte na plotýnku na vysoký příkon a přidejte mandarinkovou kůru. Přikryjte, polévku uveďte do varu, snižte na velmi mrný příkon a zvolna vařte 1 až 3 hodiny.
  4. Příkon vypněte a polévku nechte stát přikrytou ještě jednu hodinu, aby se vůně a chutě promísily. Před podáváním ji znovu uveďte do varu. Nudle uvařte v jiném hrnci v čisté vodě, rozdělte je do misek, zalijte polévkou a ozdobte jarní cibulkou a koriandrem.

Další zajímavé recepty na husté zimní polévky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty